Sport

ŽIVOTNA PRIČA MIKECA Zbog brata odabrao streljaštvo i tu upoznao suprugu (FOTO)

Srpski olimpijac Damir Mikec obradovao je čitavu Srbiju osvajanjem srebra na Olimpijskim igrama.

ŽIVOTNA PRIČA MIKECA Zbog brata odabrao streljaštvo i tu upoznao suprugu (FOTO)
FOTO: OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

Mikec, inače 37-godišnji srpski predstavnik u streljaštvu, osvojio srebrnu medalju u Tokiju, a ona mu je jedina nedostajala u sjajnoj karijeri.

Malo toga se zna o ovom sjajnom momku. On je prije svega bio posvećen karateu, ali je zbog brata Gorana prešao na streljaštvo.

Mikec je rođen u Splitu, a ono što je zapravo najzanimljivije jeste – supruga. Naime, on se vjenčao sa svojom koleginicom koja se takođe bavi streljaštvom, ali koja dolazi čak iz El Salvadora.

FOTO: 
MICHAEL REYNOLDS/EPA
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Damir je upoznao strijelca iz El Salvadora Melisu Ivet Perez Karbalo još davne 2005. godine. Poslije pet godina one, ne tako popularne, ljubavi na daljinu i susreta u velikoj većini na takmičenjima i rijetkih trenutaka provedenih zajedno, Mikec je odlučio da je, dovede u Beograd.

Ali ni to nije bilo lako, pošto je prvo morao da razgovara i sa njenom majkom, i čak četiri sestre, kako bi ona 2010. godine došla u Srbiju. A da je njihova ljubav velika govori i činjenica da je baš na njen rođendan koji je 3. avgusta, Damir Mikec u Minhenu na prvenstvu svijeta osvojio olimpijsku vizu za London.

Mikecu je ovo prva olimpijska medalja, a bio je viceprvak svijeta 2018. u kategoriji pištolj na 50 metara, četiri puta je osvajao Svjetski kup, u dva navrata je bio šampion Evrope. Osvajao je još Evropske igre i Mediteranske igre.

Kroz mnogo toga je prošao, da bi danas u svojoj 37. godini došao do srebrne medalje.

Prihvati notifikacije