Svijet

ŽIVU JE ZAPALIO Stric presudio djevojčici jer se nije udala za njegovog sina

Sadia (14), djevojčica iz Pakistana, živa je zapaljena nakon što je njen otac odbio da je uda za bratovog sina. Stric djevojčice, revoltiran zbog odgovora brata, Sadiju je polio benzinom i zapalio.

ŽIVU JE ZAPALIO Stric presudio djevojčici jer se nije udala za njegovog sina
FOTO: SHUTERSTOCK

Stravičnoj tragediji prethodio je prošlonedjeljni razgovor Muhameda Jakuba, koji je  tražio od svog brata Jusufa da dozvoli da se Sadija uda za njegovog sina. Međutim, brat ga je hladno odbio i saopštio mu da je prije dva mjeseca već obećao ruku djevojčice sinu drugog rođaka, javlja Gulf News.

Stric je potom prošlog petka čekao u zasjedi da se djevojčica vrati kući, a kada ju je ugledao, polio ju je benzinom i zapalio.

Kako niko u tom trenutku nije bio kod kuće, djevojčica je živa gorjela i ostavljena je da leži na zemlji sva u opekotina. Kada je porodica pronašla njeno tijelo, pokušala je da zataška čitav slučaj zbog sramote, pa su rekli da se povrijedila prilikom eksplozije u kući i da je tako zadobila opekotine od kojih je preminula.

Srećom, policija je uvidjela da se izjave članova porodice ne poklapaju, pa ih je sve privela, prenosi Telegraf.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je policija pronašla tijelo djevojke (24) koja je kamenovana do smrti u ritualnom “ubistvu iz časti”.