Svijet

“Zločin počinjen zbog vjere” Djevojčica (12) GRUPNO SILOVANA, odvukli je iz parka dok je bila sa drugaricama

Dvojica maloljetnika osumnjičena su za silovanje, prijetnje smrću, uvrede i antisemitsko nasilje nad 12-godišnjom djevojčicom u Courbevoieu u Francuskoj, objavilo je tužiteljstvo u Nanterreu.

Francuska, policija
FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Treći maloljetnik je osumnjičen da je pomagao i svjedočio silovanju.

Troje maloljetnika uhapšeno je u ponedjeljak i “određeno im je zadržavanje”, pojasnilo je tužiteljstvo. Dvojici 13-godišnjaka određen je pritvor, dok je 12-godišnjaku izrečena privremena mjera. Slučaj je izazvao burnu reakciju zajednice.

Otežavajuća okolnost za osumnjičene maloljetnike leži u tome što su krivična djela počinili “zbog vjerske pripadnosti žrtve”, istaknuo je državni odvjetnik.

Pročitajte još

Prema policijskom izvoru agencije France-Presse (AFP), 12-godišnjakinja je ispričala da su joj prišla trojica dječaka i odvukla je dok je bila u parku u blizini svoje kuće s prijateljicom. Osumnjičenici su je udarali te “natjerali na analnu i vaginalnu penetraciju, oralni seks, uz prijetnje smrću i uvrede”, naveo je izvor.

Žrtvin prijatelj uspio je da identifikuje dvojicu napadača. Djevojčica je nakon napada prevezena u bolnicu. Prošla je ginekološki pregled kojim je potvrđeno kako je silovana, prenosi Index.

Haïm Korsia, glavni rabin Francuske, upozorio je na “neviđeni antisemitski val” i naglasio kako je “užasnut” događajem. Predstavničko veće institucija Francuske izrazilo je tugu “zbog tragičnog silovanja djevojčice”, najavivši da će “budno pratiti sva dešavanja u ovom krajnje zabrinjavajućem slučaju”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu