Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZLOSTAVLJAO JE SIN Slavu poznate glumice zamijenila je bijeda i glad, a sada ovako živi

Zabava
Autor:

Foto: Screenshot

Poznata srpska glumica Vesna Pećanac prošla je kroz veoma teške životne trenutke, poslije kojih je ipak uspjela da vrati osmjeh na lice i iz svega izađe jača.

Vesna Pećanac bila je udata za reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina. Nakon smrti supruga pala je u depresiju, a 2006. godine u javnost je dospjela informacija da je sin zlostavlja, kao i da je zbog toga završila u prihvatilištu.

– Jadna žena nije imala izlaza i pobjegla je od kuće. Utočište i dom je našla u jednoj nevladinoj organizaciji, koja ju je spasla prihvatajući je pod svoj krov. Vesnin životni put je postao veoma težak neposredno poslije Živkove smrti. Osamdesetih godina Pećančeva je otišla u Ameriku sa sinovima i mužem. Stigavši u Holivud, vidjeli su da tu za njih nema mjesta. Pokupili su se jednog dana i krenuli nazad za Jugoslaviju. Otišli su u Crnu Goru, gdje je Živko i umro 2001. godine. Nakon suprugove smrti, glumica se vratila u Beograd sa sinovima zbog njihovog školovanja. Tada su i počele njene muke, koje su se, eto, završile u prihvatilištu za žrtve nasilja – otkrio je tada izvor lista Press.

Glumica je svojevremeno za medije govorila o bijedi u kojoj je jedno vrijeme živjela.

– U vrijeme bombardovanja Živko je iščileo. Osjetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo gladni. Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, voljela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sjećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim dio duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po cijelom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život – ispričala je Vesna jednom prilikom za Novosti.

Vesna je ostvarila brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama. Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u filmovima svog supruga Živka – “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”, a publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”. Veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”.

O navodnom zlostavljanju sina Vesna nikada nije željela da govori, već se uvijek hrabro, sa osmjehom prisjeća detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života. Težak period je iza nje, danas živi normalnim životom, a prošle godine vratila se glumi i to u svojoj stend ap predstavi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO