Svijet

"ZLOUPOTREBA PREBROJAVANJA" Serija Trampovih tvitova o MASOVNOJ PREVARI se nastavlja

Američki predsednik Donald Tramp i dalje ne priznaje poraz na predsjedničkim izborima u SAD, a u nizu tvitova koje je danas objavio, ponovo je govorio o masovnoj prevari i ponovio da će pobjediti.

"ZLOUPOTREBA PREBROJAVANJA" Serija Trampovih tvitova o MASOVNOJ PREVARI se nastavlja
FOTO: CHRIS KLEPONIS/EPA

Pobjedićemo. Veoma napredujemo. Rezultati će početi da stižu sljedeće nedjelje. Ponovo ćemo napraviti Ameriku velikom napisao je Tramp na svom Tviteru.

Trampov izborni štab podnio je u ponedjeljak tužbu pred saveznim sudom u Pensilvaniji, tražeći da se spriječe državni zvaničnici da potvrde pobjedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena u toj saveznoj državi.

Ubrzo potom je upozorio na da treba paziti na “masovne zlouporebe brojanja glasačkih listića”, i poručio da treba zapamtiti da je, kao i u slučaju vakcine protiv korona virusa, bio u pravu.

– Zloupotreba prebrojavanja glasova – poručio je Tramp u još jednoj poruci.

U jednoj od poruka citirao je advokata Kena Stara, koji je rekao da je produženje roka za tri dana za prebrojavanje glasova putem pošte “ustavna lakrdija”.

– Pravnici se slažu! – poručio je Tramp.

Na osnovu prebrojanih glasova na izborima za predsjednika SAD pobjedio je kandidat demokrata Džo Bajden, ali Tramp stalno navodi da su izbori pokradeni i da će to dokazati.