Banjaluka

„Zmijanjski ultramaraton 2021“: Na Manjači brojni trkači iz BiH i regiona (FOTO)

Drugi po redu „Zmijanjski ultramaraton 2021“ okupio je na Manjači brojne trkače iz zemlje i regiona, a u trci je učestvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

„Zmijanjski ultramaraton 2021“: Na Manjači brojni trkači iz BiH i regiona (FOTO)
FOTO: GRAD BANJALUKA

Kako je kazao, umjesto „protokolarne“ uloge, radije se opredjeljuje da direktno učestvuje u trci, kako bi ličnim primjerom promovisao zdrav život.

– Ovo je značajan događaj, koji promoviše naša prirodna bogatstva, a pogotovo naše Stričiće i Manjaču, čiji su krajolici zaista prelijepi i imaju ogroman turistički potencijal. Raduje me što pored učesnika iz naše zemlje, ima mnogo trkača iz zemalja regiona – Srbije i Hrvatske, te koristim priliku da im poželim dobrodošlicu u naš grad – poručio je gradonačelnik.

On je kazao da mu je drago što je organizovan ovaj događaj, izrazivši nadu da će ova manifestacija u narednim godinama zaživjeti u punom kapacitetu.

– Podrška Grada neće izostati ni u narednim godinama, a ja koristim priliku da pozovome sve sugrađane i sve ljubitelje sporta iz regiona da naredne godine dođu u Banjaluku i uživaju u ljepotama našeg Zmijanja – zaključio je gradonačelnik.

Organizator Zmijanjskog ultramaratona Nevena Stojaković iz Udruženja „Kozara Ultra Trail“ zahvalila se gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i Gradskoj upravi na podršci, rekavši da se trka organizuje po drugi put, te da ova trka doprinosi promociji potencijala Manjače i Banjaluke.

– Pozivam sve ljubitelje zdravog života da nam se pridruže, jer je izuzetno značajno da u budućnosti unapređujemo ovu ideju, kako bi ova manifestacija opstala – poručila je Stojakovićeva.

Među učesnicima je bio i prošlogodišnji pobjednik Zoran Marković iz Novog Sada.

– Prošle godine odnio sam pobjedu i moram da kažem da sam oduševljen stazom i ljepotama Manjače, te sam odlučio da dođem ponovo i da povedem cijelu ekipu – poručio je Marković.

Ovogodišnjem ultramaratonu pridružio se gradski menadžer Bojan Kresojević. Ultramaratonu se pridružila i grupa gradskih baštovana, koji će u iskoristiti priliku da tokom živopisne šetnje prikupe ljekovite biljke.

Odbornik u Skupštini grada Jovo Savanović, koji inače potiče iz ovog kraja, kazao je da ga izuzetno raduje što se ovakva jedna manifestacija organizuje na Manjači, te da je to izuzetno značajno za ovaj kraj, ali i za cijelu Banjaluku.

Други по реду „Змијањски ултрамаратон 2021“ окупио је на Мањачи бројне тркаче из земље и региона, а у трци је учествовао…

Posted by Град Бања Лука on Saturday, September 25, 2021

Kako je kazao, Manjača ima veliki potencijal koji treba iskoristiti na pravi način, istakavši da se nada da će manifestacija „Zmijanjski ultramaraton“ postati tradicija ovog kraja.

„Zmijanjski ultramaraton“ obuhvata dvije trke i to polumaratonsku trku  „“Jazavac skajrejs“  u dužini od 23 kilometra, te trku “Ideš li rode?“ u dužini od 12 kilometara koja je preporučljiva za sve trkače.

Riječ je o mješovitim stazama, otvorenoj i šumskoj stazi, koje se nalaze na nadmorskoj visini od 900 metara, pa su učesnici imali priliku da uživaju u živopisnom krajoliku platoa Manjače.

Prihvati notifikacije