Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZNAČAJAN JUBILEJ Osnovna škola “Sveti Sava” proslavila 50 godina rada (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Srna

Jedna od najbrojnjijh osnovnih škola u Banjaluci “Sveti Sava” Lauš prosavila je 50 godina rada i postojanja uz bogat kulturno umjetnički program koji su održali đaci ove škole na svečanoj akademiji koja je održana u Narodnom pozorištu RS.

Predsjednik RS Željka Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što prisustvuje obilježavanju ovog značajnog jubileja u radu jedne od obrazovnih ustanova Srpske, te istakla da to zaslužuje pažnju javnosti.

Istakla je da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

Cvijanovićeva je dodala da je važno da škola obavlja svoju funkciju, ali i da nastavnici sarađuju sa roditeljima u interesu djece i sticanja novih znanja.

Foto: Srna

– Kao što je to slučaj sa svim drugim obrazovnim institucijama, tako i ova škola kao dio obrazovnog sistema prolazi kroz određene transformacije. Svakao ćemo se i u budućnosti baviti procesom reforme obrazovanja, što je dio života i napretka društva –  rekla je Srni Cvijanovićeva.

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić istakla je da je ovo jedna od najmnogobrojnijih škola u Banjaluci, te da ima više od 1.200 učenika.

– Kako bi učenici i nastavnici imali što bolje uslove za rad, od 2009. godine traju intenzivna ulaganja u ovu školu, kako u infrastrukturu, tako i u adaptiranje prostora. Očekujemo investicije u opremanje digitalnih učionica, ali i uključenost stručnog kadara u reformske procese – rekla je Trivićeva koja je prisustvovala sinoćnjoj svečanoj akademiji.

Foto: Srna

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da Gradska uprava intenzivno radi na poboljšanju uslova za rad ove škole, ali i stvaranju uslova za bolji život građana naselja Lauš u kojem se ona nalazi.

– U pripremi je već treće dječije igralište u ovom naselju koje radimo sa UNDP, a predstoji nam i veliki projekat koji ćemo pokušati sami da nosimo, te smo ove godine izdvojili 260.000 KM za projekat nove sportske dvorane, koja bi trebalo da služi kako potrebama ove škole, tako i svim građanima u ovom naselju – rekao je Radojičić.

On je napomenuo da se o tom projektu dugo priča, ali da je sada obezbijeđen dio sredstava potrebnih za prve aktivnosti na izgradnji dvorane, te izrazio nadu da će se već sljedeće godine stvoriti uslovi da se krene u gradnju.

Direktor ove škole Miroslav Popržen izrazio je zadovoljstvo što su se obilježavanju ovako značajnog jubileja odazvali značajni i cijenjeni gosti, te svojim prisustvom uveličali svečanost.

– Iako proslavljamo 50 godina rada, nismo se umorili, nego nastavljamo punim krilima – rekao je Popržen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO