Banjaluka

ZNAČAJAN PRIHOD U GRADSKOJ KASI Od naplate parkiranja više od 3,5 MILIONA KM

Prihod u gradskoj kasi Banjaluke od naplate parkiranja u 2020. godini iznosio je 3.544.580 KM, rečeno je Srni u banjalučkom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

ZNAČAJAN PRIHOD U GRADSKOJ KASI Od naplate parkiranja više od 3,5 MILIONA KM
FOTO: GRADSKA UPRAVA BANJALUKA/RAS SRBIJA
Pametni parking

Iz resornog odjeljenja navode da je od naplata putem automata ostvaren prihod od oko 1,26 miliona KM, dok je od naplata SMS-a ostvaren prihod od oko 1,37 miliona KM.

Od naplata pretplatnih karata u 2020. godini ostvaren je prihod od oko 0,65 miliona KM, dok je od naplata čip karatica ostvaren prihod od 580 KM.

Od naplata naknada za premještanje vozila ostvaren je prihod od oko 90.000 KM, dok je od naplata naknada za deblokiranje vozila ostvaren prihod oko 94.000 KM, a ostalo čini oko 80.000 KM.

Pročitajte još

Kada je riječ o radu “pauk” službe, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da je ona u prošloj godini izvršila 1.356 intervencija na premještanju nepropsino parkiranih vozila.

Cijena parkiranja za jedan čas u nultoj zoni, gdje je maksimalno zadržavanje do dva časa, iznosi jednu KM, kao i za jedan čas parkiranja u prvoj zoni, dok karta za cijeli dan u prvoj zoni košta pet KM, a cijena parkiranja u drugoj zoni iznosi 0,5 KM ili tri KM za cijeli dan.

U Banjaluci sistem parkiranja čini 66 parkirališta i dvije javne garaže, ukupnog kapaciteta 4.986 parking-mjesta pod naplatom.

Stanovništvo koje živi u zonama u kojima je uvedena naplata parkiranja može koristiti povlaštenu godišnju kartu koja iznosi 50 KM ili oko četiri KM mjesečno.

Prihvati notifikacije