Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZNAČI, JA ZLOSTAVLJAM” Direktorka prozvana za mobing se OKOMILA NA NOVINARE

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mirjana Lukač, direktorka Džender centra Vlade RS, koju je institucija Ombudsmana BiH prozvala za mobing, danas se na pres konferenciji okomila, između ostalog, i na novinare. Posebno je bila ljuta na dnevne novine EuroBlic i portal Srpskainfo, koji su prvi javno otvorili ovu priču o kojoj se već mjesecima govori po kuloarima.

– “Tortura nad ženama u Džender centru”, eto to je naslov u Blicu! Šta to znači! Nijedan muškarac, nijedan ubica, silovatelj, zločinac, nikad nije u Blicu ovako okarakterisan! Zna se šta znači tortura, to asocira na Gvantanamo. Znači, ja zlostavljam, ja sam direktor Gvantanama! Šta ja radim, valjda tjeram zaposlene da hodaju po užarenom uglju, šta li – rekla je Lukačeva.

Ona je dodala da tekst ispod takvog naslova nije bitan, “jer sve što piše ispod naslova su obične fus note”.

Lukačeva je imala zamjerku i na autorku teksta, za koju je, ne imenujući je, rekla da je “uprkos edukacijama o rodno osvještenom izvještavanju”, kako je navela “novinarka jednu ženu razapela na krst” i to u novinama u kojima se “stalno objavljuju slike golih žena.”

Vulgarni izrazi: Radnicima sam čitala Vedranu Rudan

I za optužbe da je, kako su naveli nezadovoljni radnici, “javno koristila prostačke i vulgarne izraze” u kojima “posebno vrijeđa majke, trudnice i porodilje”, direktorki Džender centra Mirjani Lukač, na neki način su krivi novinari, odnosno kolumnisti iz regiona.

-Obično sam, nakona kolegijuma, zaposlenima čitala aktuelne komentare Vedrane Rudan, Ante Tomića, Borisa Dežulovića i sličnih autora, koji u svojim tekstova koriste psovke. Valjda se to nekom nije svidjelo – kaže Lukačeva.

Srpskainfo i EuroBlic: Nastavićemo da radimo u interesu javnosti

Na optužbe Mirjane Lukač iz redakcije EuroBlica i portala Srpskainfo odgovaraju da će, bez obzira na prozivke i pritiske, nastaviti da izvještavaju o ovom slučaju, izbalansirano i korektno, kao i do sada.

– Javnost ima pravo da zna šta se dešava u institucijama Republike Srpske i mi ćemo nastaviti da o ovoj, kao i o drugim relevantnim temama, izvještavamo u interesu javnosti – poručuju urednici Srpskainfo i EuroBlica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO