Zabava

“ZNAM ŠTA SI I KO SI” Laušević poslao snažnu poruku Lečiću nakon optužbi Danijele Štajnfeld (VIDEO)

Glumac kaže da je sa Lauševićem bio u kontaktu sve vrijeme, te da ga je utješio kada mu je bilo najteže.

“ZNAM ŠTA SI I KO SI” Laušević poslao snažnu poruku Lečiću nakon optužbi Danijele Štajnfeld (VIDEO)
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, VESNA LALIĆ/RINGIER

Branislav Lečić optužen je prošle godine od strane koleginice Danijele Štajnfeld za navodno silovanje, a tokom tog teškog perioda za glumca, dok optužbe nisu bile odbačene, podršku mu je pružio njegov kolega i prijatelj Žarko Laušević.

– Javio mi se prošle godine, mi se čujemo s vremena na vrijeme i pričali smo jedno dva sata. Žare je osjetio potrebu da sa mnom podijeli nešto, što je osjetio duboko kao jedno stradanje, a znajući mene, rekao je duhovito i lijepo: “Nadam se da ćeš me razumjeti, znam i šta si i ko si, da nisi sposoban za takve stvari, ali ja ne mogu da stupim u tvoju odbranu i kažem svoje mišljenje jer bi naslov bio zaista čudan: “Ubica štiti silovatelja”… – započeo je Lečić i dodao:

Pročitajte još

– Mnogo me je tada pogodio i nasmijao jer je pokazao koliko je iznad. Kroz njegove knjige se vidi da je u stanju da napravi distancu, zato je njegova literatura dobra, nigdje ne pravi patetiku. Složio bih se sa Nebojšom Dugalićem da nas u životu događaji često preteknu, a onda dođe smisao. Žarko je uspio da svoje događaje, koji su strašni i tragični, ne samo za njega, nego i za one sa druge strane, i to ne treba nikada preskočiti. Došao je na plemenitu dušu koja je greškom došla u tu sudbinsku situaciju i ta plemenita duša je uspjela da se artikuliše kroz njegove knjige i to je bogatstvo za one koji čitaju. Više nego ikada nam je potrebna duša.

Lečić je potom odgovorio na pitanje da li bi on ikada napisao knjigu.

– Ovi događaji su ostavili težak pečat na mom biću, osjetljiv sam čovjek. Uvijek sam nastojao u glumi da ostavim nekakav efekat da ljudi mogu preko glumca da tumače širinu ljudskog dijapazona, i negativnog, i pozitivnog, ali kada vam se desi da u životu budete u takvoj glavnoj ulozi, a da to niste birali, onda to ostavlja ozbiljne i teške posljedice. Nadam se da će moj život u tom smislu, i umjetnički, i ljudski pobijediti, pa da ću biti u stanju da pravim takvu vrstu distance da možda nekada napišem neko slovo – zaključio je Lečić, piše Blic.

Prihvati notifikacije