Digitalna Srpska

ZNANJE JAČE OD PANDEMIJE Kompanija m:tel omogućila praksu za čak 34 studenta

I u doba ograničenih mogućnosti i cjelokupne situacije s pandemijom, stručnjaci iz različitih oblasti zaposleni u kompaniji m:tel su uspjeli da svoje znanje i bogato iskustvo nesebično prenesu i pruže studentima.

ZNANJE JAČE OD PANDEMIJE Kompanija m:tel omogućila praksu za čak 34 studenta
FOTO: M:TEL

Ove godine praksu u kompaniji m:tel završila su 34 studenta. Ovogodišnji studenti su nam došli sa Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo, Prirodno-matematičkog fakulteta Banjaluka, Ekonomski fakultet Banjaluka, Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad, ali i Elektrotehničkog fakulteta Beograd.

I ove godine najpopularnije i najtraženije oblasti za praksu u sferi IKT-a su bile Internet of Things, ORACLE Apex, Analytics software, Virtuelna računarska mreža…

FOTO: M:TEL
FOTO: M:TEL

Povratne informacije studenata koji su praksu obavili u m:tel-u su, kao i do sada, sjajne i pune lijepih riječi, kako za mentore tako i za m:tel kao sjajnu i stabilnu kompaniju. Praktikanti su, prije svega, bili oduševljeni prijateljskim odnosima među kolegama, radnom atmosferom, ali svakako i svim tehnologijama i mogućnostima koje pruža jedna snažna kompanija kao što je m:tel.

– Ono na šta smo posebno ponosni, a to je svakako naša zajednička zasluga, činjenica je da je nekoliko praktikanata odmah po završetku fakulteta svoju karijeru započelo baš u m:tel-u. To je dokaz da projekat studentske prakse i više nego uspješan, te da predstavlja najbolji put za budućeg mladog profesionalca da spozna pravu vrijednost kompanije i donese najbolju odluku za budućnost – rekla je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Iako se program studentske prakse završio za ovu godinu, u m:tel-u se već spremaju za narednu godinu, iščekujući buduće sjajne praktikante i mlade ljude željne znanja.

A.E.