Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZNAO SAM DA JE BIO NA SAMRTI” Kolega Miše Janketića otkrio je kako su izgledali glumčevi posljednji dani

Kultura
Autor:

Foto: Nebojša Rauš/RAS Srbija

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je u svojoj osamdesetoj godini u Beogradu, a iza njega ostaće bogata umetnička karijera i veliko poštovanje koje je svojim radom i harizmom zaslužio.

Predrag Gaga Antonijević srpski režiser sa kojim je Miša Janketić bio prijatelj, ali i sarađivali su godinama, ispričao je da je znao da je čuveni glumac na samrti. On je za Blic otkrio da je Miša Janketić do posljednjeg trenutka bio okružen voljenim osobama.

– Miša je bio dobar čovjek i veliki umjetnik. Čuo sam se ovih dana sa njegovim sinom Markom i znao sam da je bio na samrti. Do posljednjeg trenutka je bio okružen voljenim osobama.

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

U raskošno bogatoj karijeri Miša Janketić odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno djelo, piše Blic.

Rođen je 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je poslije tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju. Diplomirao je 1962. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO