Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZORAN MARJANOVIĆ IDE PRED SUD Ovako će izgledati suđenje za zločin koji je NAJVEĆA MISTERIJA SRBIJE

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Na pripremnom ročištu Zoranu Marjanoviću, koje će biti održano u srijedu, okrivljeni za ubistvo supruge kratko će se izjasniti o optužnici koja je podignuta protiv njega, te će sudskom veću sa kojim će se prvi put susresti reći da li je kriv ili ne.

Pripremno ročište u slučaju ubistva pjevačice Jelene Krsmanović biće održano u srijedu u 11 sati pred Višim sudom u Beogradu.

Prema Zakoniku o krivičnom postupku, na početku ročišta zamjenik višeg javnog tužioca, koji je vodio istragu i protiv njega podigao optužnicu, pročitaće optužni akt. Nakon toga biće pozvan Marjanović, koji će biti upitan da li razumije optužnicu i da li je osporava. Njegova detaljna odbrana, ukoliko bude želio da je iznosi, biće rečena tek tokom glavnog pretresa, ročišta koje bi trebalo da bude otvoreno za javnost.

Zakonom o krivičnom postupka nakon što okrivljeni odgovori sudskom veću na postavljena pitanja, tužilaštvo će iznijeti predloge dokaza koji bi trebalo da se izvedu tokom trajanja postupka.

Svaki predložen dokaz tužilaštvo će morati da obrazloži.

To znači da će za svaki dokaz i saslušanje za koje predstavi da je potrebno da se izvede, morati da objasni razloge zbog kojih je to važno.

Isto to važi i za odbranu.

Nakon ovoga svaka stranka u postupku potrebno je da se izjasni o predlozima suprotne strane, odnosno da li se protivi ili ne izvođenju predloženih dokaza.

Međutim, hoće li se i po čemu postupiti od onoga što predlože, zna samo sudija.

Takođe, tokom postupka sudija ima pravo da naloži da se izvedu i dokazi koje niko od stranaka nije predložio, ukoliko je to potrebno radi boljeg razjašnjenja dokaza.

Podsjetimo, suđenje Zoranu Marjanoviću uslijedilo je nakon što je Apelacioni sud u Beogradu odbacio žalbe odbrane Zorana Marjanovića kao neosnovane na optužnicu koju je prethodno potvrdio Viši sud u Beogradu.

Optužnicom Marjanoviću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina. On se sumnjiči da je 2. aprila 2016. godine, svjestan težine djela u koje se upušta, metalnim predmetom više puta po glavi udario svoju suprugu Jelenu Marjanović nakon što se prethodno sa njom i njihovom petogodišnjom dovezao na nasip u naselju Crvenka u Borči. Kako se sumnja, on je nakon što je Jelena otišla da trči, svoju ženu sustigao, namamio da siđu sa nasipa, a zatim je ubo u tjeme. Pjevačica je nakon toga počela da trči, međutim, on ju je sustigao.

Zoran Marjanović suđenje je dočekao na slobodi nakon što mu je prošle godine nakon devet mjeseci, koliko je proveo u pritvoru, on ukinut.

On se u pritvoru nalazio od 15. septembra 2016. godine nakon što je napustio rijaliti u kojem je proveo gotovo mjesec dana.

Hoće li ponovo završiti u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, biće poznato tokom suđenja.

Suđenje

  1. Postupajući zamenik višeg javnog tužioca čita optužnicu protiv Zorana Marjanovića.
  2. Marjanović se nakon toga izjašnjava o tome da li razumije optužnicu i da li je kriv.
  3. Tužilaštvo predlaže dokaze koji bi tokom glavnog pretresa trebalo da se izvedu i obrazlaže ih.
  4. Odbrana predlaže dokaze koji bi tokom glavnog pretresa trebalo da se izvedu i obrazlaže ih.
  5. Stranke u postupku se izjašnjavaju o predlozima dokaza suprotne strane.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO