Politika

"ZRELO JE VRIJEME ZA PROMJENE" Šarović istakao da je realno da SNSD izgubi Banjaluku

Realno je da SNSD nakon toliko vremena izgubi Banjaluku. Mislim da je vrijeme zrelo za promjene. Nismo još završili pregovore sa PDP, ali blizu smo dogovora koji će značiti još više vjetra u leđa opoziciji i njenom zajedničkom kanidatatu za gradonačelnika u Banjaluci, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

"ZRELO JE VRIJEME ZA PROMJENE" Šarović istakao da je realno da SNSD izgubi Banjaluku
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kako je rekao Banjaluka treba da bude moderan grad i “evropska Banjaluka je nešto na čemu vrijedi raditi u budućnosti”, ističući da ukoliko bude izbora realno je da od novembra na čelu Banjaluke bude Draško Stanivuković, mlad i perspektivan narodni poslanik.

Govoreći o najavi Vlade RS o investicijama u lokalne zajednice Šarović kaže da u narednom periodu Vlada nije sposobna da održava tekuću likvidnost a ne da razmišlja o investicija u lokalne zajednice ističući da se radi o predizbornim trikovima SNSD.

Kandidat SNSD u Tesliću se kao namjestio našem kandidatu Miličeviću jer je on ima sjajnu pobjedu nad njim prije godinu dana i mislim da će ga Milan Miličević ponovo pomesti u Tesliću kao i mnogo puta ranije – istakao je Šarović, govoreći o izborima u Tesliću.

Šarović je naglasio da je SDS glasao za nove članove Centralne izborne komisije i tako uticao da se CIK promjeni.

– CIK je danas nezavisniji nego što je bio do sada i to je zabrinulo SNSD i Milorada Dodika. Bilo je mnogo krađa na prethodnim izborima. Bilo je mnogo krađa koje je Centralna izborna komisija dozvolila i pristala da bude samo nijemi posmatrač malverzacija. Za poštene izbore je mnogo bolja situacija nego što je do sad bila – zaključio je Šarović.