Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ŽRIJEB Borac i Sloga čekaju rivale

Sport
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Rukometni klubovi iz Bosne i Hercegovine čekaju rivale u evropskim kupovima. Žrijeb je u 11 časova u Beču.

Banjalučki Borac će učestvovati u drugom po jačini takmičenju Kupu EHF i startovaće od prvog kola kvalifikacija, dok je dobojska Sloga igrati u Čelendž kupu i to od drugog kola kvalifikacija.

Pored njih u Čelendž kupu će još da učestvuju Vogošća Poljine Hils (od drugog kola kvalifikacija), dok će od trećeg kola da krene Gračanica.

Evropska rukometna federacija objavila je spisak nosilaca, pa su mogući protivnici Borca (koji nije nosilac) u prvom kolu: Dubrava (Hrvatska), Riko Ribnica (Slovenija), Konstanca (Rumunija), Makabi Rišon (Izrael), Hafnarfjord (Island), Spartak (Rusija), Talent Plzen (Češka), Zaporožje (Ukrajina), Vojvodina (Srbija), Ahiles Boholt (Belgija), Olimpijakos (Grčka), Alpla Hard (Austrija) Kras Volendam (Holandija), Besa (tkz. Kosovo), Handbal Eš (Luksemburg) , Bešiktaš (Turska).

Prve utakmice igraju se 31. avgusta i 1. septembra, a revanši su 7. i 8. septembra.

-U Kupu EHF je zaista odlična konkurencija, sve su to veoma kvalitetne ekipe tako da nemam nekih posebnih želja. Sigurno je da bi voljeli ipak da izbjegnemo ekipe koje imaju velike ambicije odmah na startu. Upravo zbog ranijeg starta takmičanja moraćemo i mi ranije krenuti sa pripremama. Najverovatnije ćemo da krenemo 24.jula kako bi imali dovoljno vremena da se pripremimo – rekao je trener Borca Mirko Mikić.

Od druge runde( 5. i 6. odnosno 12. i 13. Oktobra) kreću: SKA Minsk (Belorusija), Skjern (Danska), Ademar Leon (Španija), PAUC (Francuska), Čurgoi (Mađarska), Selfos (Island), Hapoel Ašdod (Izrael), Butel, Pelister (S. Makedonija), Arendal (Norveška), Azoti-Pulavi,  Gornik (Poljska), Benfika (Portugal), Politehnika Temišvar (Rumunija), Gorenje Velenje (Slovenija) i Vaker Tun (Švajcarska). Do grupne faze ima još jedno kolo, a od naredne sezone ovu takmičenje će postati Evropska rukometna liga.

Mogući rivali dobojske Sloge su Diken (Finska), Dobrudža (Bugarska), Mašeka (Bjelorusija) Šviesa (Litvanija). Kastrioti (tkz. Kosovo), Karvina (Češka), Olimpija (Britanija), Prodeftikos Papos (Kipar), Bern (Švajcarska), Tiraspolj (Moldavija), Kasano (Italija) , Bregenc (Austrija), Taneks (Letonija), Talin (Estonija), Masul (Azerbejdžan), Maribor Branik (Slovenija), Alingsas (Švedska).  Termini utakmica su 5. i 6. odnosno 12. i 13. oktobar.

-U ovom trenutku najviše bi voljeli da izbjegnemo daleka putovanja odmah na startu mada kad pogledamo nosioce u žrijebu jasno je da će to biti veoma teško jer ima dosta ekipa sa Baltika, iz Britanije i Azerbejdžana.  Sigurno je da ćemo se mi što kvalitetnije spremiti za drugo kolo kvalifikacija kad saznamo ko nam je rival i da ćemo na dostojanstven način prezentovati naš klub, grad Doboj- istakao je Danko Panić, trener Sloge.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO