Politika

Žunić: Trebamo jačati policiju, a kako ćemo to nazvati manje je važno

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Srpska treba da ima više policajaca na terenu zato što u BiH postoji problem sa migrantima i elementarnim nepogodama.

Žunić: Trebamo jačati policiju, a kako ćemo to nazvati manje je važno
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Svaki policajac na terenu vrijedi i ne trebamo izazivati strah od policajaca. Motiv nam treba biti bezbjednost, a jedan od uslova za ovo jeste i kvalitetna policija. Trebamo jačati policiju, a kako ćemo to nazvati manje je važno – rekao je Žunić u Narodnoj skupštini tokom rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

U Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji su razmotrili poslanici, izbrisani su članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prekinuta je večeras i biće nastavljena sutra raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Fiskalnim kasama.

Nastavak sjednice zakazan je za 10 časova.