Sport

ZVANIČNA ODLUKA Leotar definitivno igra Premijer ligu BiH!

Upravni odbor Rukometnog kluba Leotar je donio odluku da naredne sezone i definitivno igra Premijer ligu Bosne i Hercgovine. Nakon sastanka čelnika kluba kao i predstavnika Rukometnog saveza Republike Srpske Darka Savića ta odluka je i zvanično saopštena.

ZVANIČNA ODLUKA Leotar definitivno igra Premijer ligu BiH!
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Trebinjski klub će sa pripremama da počne 5. avgusta a na čelu kluba ostaje dosadašnji trener Darko Tavrić. U hercegovačkom klubu su naglasili:

-Zahvaljujemo Gradu Trebinju i Gradonačelniku Mirku Ćuriću, Ministarstvu sporta u Vladi Republike Srpske na čelu sa gdjom Sonjom Davidović i Rukometnom savezu Republike Srpske koji vodi gdin Marinko Umičević, svim sponzorima i donatorima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji obezbijedili novčana sredstva za igranje u najjačem rangu BH rukometa, na radost ljubitelja rukometa i sporta u Trebinju! U proteklom vremenu neizvjesnosti koja je vladala u vezi sudbine kluba, ostali smo bez većeg broja igrača koji su bili nosioci igre u protekle dvije sezone. Nadamo se da je tu kraj odlascima igrača, zadovoljstvo nam je što su neki igrači otišli u velike i poznate klubove i lige, što je dokaz da se u klubu dobro radilo i da su oni kvalitetni igrači i ljudi. Iskreno im želimo uspješan nastavak sportske karijere i dobro zdravlje- naveli su iz Leotara.

U Trebinje dolazi srednji bek Gračanice Vladimir Tomić. Zajednički je konstatovano da su sve strukture kluba počev od igrača, trenera, uprave do navijača, a zahvaljujući velikoj podršci Grada Trebinja, Rukometnog saveza Republike Srpske kao i SD “Leotar” i sponzora, u protekle tri i po godine napravili značajan pomak u funkcionisanju i organizovanju kluba i razvoja rukometa u Trebinju i Hercegovini. Dokaz da je klub na pravom putu su i dva respektabilna međunarodna turnira gdje je  učestvovao i evropski prvak RK “Vardar” iz Skoplja. U Trebinju ističu da su Posebno smo ponosni na Školu rukometa koja broji preko 80 dječaka.