Sport

ZVEZDA JE NA PRAVOM PUTU Džajić: Nadam se novoj evro tituli u narednih desetak godina

Crvena zvezda je na pravom putu, radi izvanredno u svim segmentima, očekujem još bolje rezultate narednih sezona i nadam se da je moguće da u narednih desetak godina ponovo postane šampion Evrope, rekao je danas legenda kluba Dragan Džajić studentima na sjeveru Kosova.

ZVEZDA JE NA PRAVOM PUTU Džajić: Nadam se novoj evro tituli u narednih desetak godina
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

-Smatram da će ovaj tim Zvezde iz sezone u sezonu praviti dobre rezultate, a kada ćemo biti prvaci Evrope ne mogu da znam, ali živim u nadi da će se to ponovo desiti u narednih desetak godina kazao je Džajić u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici gdje je razgovarao sa studentima i sportistima sa KiM, a odgovarajući na pitanje da li će crveno-bijeli moći da ponove uspjeh iz 1991. godine.

Prema njegovim riječima, Crvena zvezda je nakon svih nedaća koje su zadesile srpski narod poslije razbijanja Jugoslavije došla u situaciju da nije lako napraviti tim koji može da ostvari takav rezultat.

-Zaista je bilo mnogo lijepo poslije Barija, mislili smo da ćemo uživati u tome i da ćemo nastaviti tako i u sljedećim godinama. Međutim, sve ono što se desilo je mnogo poremetilo Zvezdu i ja sam uvijek govorio da je Zvezda od svih preduzeća najviše izgubila kada se raspala bivša država – kazao je Džajić.

On je podsjetio da je Zvezda 45 godina poslije osnivanja postala prvak Evrope, a bila je i svjetski prvak u Tokiju.

Naveo je da su to veliki uspjesi i dodao da smatra da bi Zvezda nastavila u tom ritmu, kao i da bi motivisala i druge klubove sa prostora tadašnje Jugoslavije da budu kvalitetniji.

-Što se sada tiče, Crvena zvezda je na pravom putu, radi izvanredno u svim segmentima, zna se ko, šta i kako treba da radi. Zvezda je klub koji od ujutru do uveče razmišlja kako da bude sve bolji i bolji, u ovim uslovima postigla je velike rezultate i mislim da će postizati još bolje – poručio je Džajić i dodao da je ubijeđen u to s obzirom na način na koji se radi u Zvezdi, da se vodi računa o svim detaljima, iako nije lako da se trenutno suprotstavi svim jakim evropskim klubovima.