Sport

ZVEZDA SIGURNA NA STARTU Rutinski trijumf protiv Novog Pazara

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Novi Pazar rezultatom 3:0 na otvaranju nove sezone, a crveno bijeli su gotovo sav posao završili u prvom poluvremenu.

ZVEZDA SIGURNA NA STARTU Rutinski trijumf protiv Novog Pazara
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS

Već u osmom minutu Zvezda vodi, na djelu je bio tandem Katai Spiridonović, koji je odlično sarađivao tokom priprema! Mirko Ivanić je proigrao Kataija, koji je prošao po lijevoj strani, u svom stilu ušetao u šesnaesterac i na tacni poslužio Srđana Spiridonovića, koji je postigao prvenac u zvaničnim mečevima za Zvezdu.

Samo pet minuta kasnije  Ivanić je bio precizan sa jedanaest metara za 2:0. Proslavio je pogodak pokazavši na dres sa brojem četiri, koji ponovo nosi, jer je osmicu ustupio Kangi. Prethodno je  Tomane je oboren u kaznenom prostoru Novog Pazara nakon povlačenja od Kurdića, a glavni arbitar Bojan Nikolić je pokazao na bijelu tačku.

Nastavila je Zvezda sa napadima. Još jedna šansa propuštena je u 15. minutu, Spiridonović je centrirao, a Tomane je glavom šutirao pored gola. Deset minuta kasnije ponovo je u šansi bio Katai, ali je nakon njegovog pokušaja da prebaci golmana gostiju lopta završila van terena, a crveno-bijeli su dobili korner.

Nije želio da rizikuje Stanković sa nedovoljno spremnim Kataijem pa je umjesto njega od početka drugog poluvrmena poslao je Vulića. Upravo ovaj igrač zaslužan je za prekid nešto mirnije igre u nastavku. Sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 81. minutu, potvrdio je pobjedu Zvezde u ovom meču. Još jednom je Vulić pokušao u 85. minutu ali je sa oko 18 metara njegov snažan udarac prošao pored gola.