Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zvijezda 09: Tražimo samo ravnopravan tretman kod sudija

Sport
Autor:

Foto: fkzvijezda09.com

Fudbalski klub Zvijezda 09 izražava nezadovoljstvo odnosom službenih lica Premijer lige BiH iz kola u kolo što je direktno uticalo na rezultat pojedinih utakmica i trenutni plasman na tabeli.

U klubu navode brojne greške u proteklom periodu a i činjenicu u posljednjem kolu na gostovanju u Tuzli o čemu svjedoči emisija na BHTV gdje je predsjednik Komiteta za suđenje Zoran Rebac konstatovao:

-Mislim da su gosti u pravu. Prekršaj je očit. Disciplinska mjera nije adekvatna. Postoje dva elementa da se dodijeli crveni karton. Prekršaj spriječava izglednu šansu, jer igrač Zvijezde 09 ide sam. Išao je malo ukoso, ali je golman izašao i prazan je gol. Radi se i o nečemu drugo. Čineći prekršaj koristi neprimjerenu silu. Ne razmišlja da li može povrijediti protivničkog igrača”, rekao je Rebac.

U Zvijezdi su izdali saopštenje:

-Napominjemo da su pojedine sudije otpisale naš klub izjavama koje su rekli na tereni u pojedinim utakmicama gdje smo bili domaćini, a ono što tražimo i apelujemo na sudijsku komisuju da imamo ravnopravan tretman kao i ostali klubovi i da nas ne otpisuju u narednim utakmicama. FK Zvijezda 09 učiniće sve što je u našoj moći da se izborimo za ravnopravan tretman na terenu i svim snagama ćemo se boriti da i ove godine ostanemo u najelitnijem fudbalskom takmičenju BiH- navodi se u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO