Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZVIJEZDA SKUPŠTINE UJEDINJENIH NACIJA Kćerka ove premijerke ima samo tri mjeseca, a već posjeduje propusnicu i ostavlja delegacije u šoku

Svijet
Autor:

Foto: Justina Lane/EPA

Život novorođene kćerke novozelandske premijerke Džasinde Ardern zasigurno neće biti dosadan.

Tek su joj tri mjeseca, a već je sa mamom bila u skupštini UN-a, dobila vlastitu propusnicu, doduše lažnu, i pelene su joj mijenjali ispred japanskog izaslanstva u Njujorku, navodi Jutarnji list.

Tromjesečna Nev Te Aroha odmah je postala zvijezda

Premijerka Ardern povela je kćerkicu na glavnu skupštinu UN-a, a dok je majka bila za govornicom, malena Nev Te Aroha gledala ju je u naručju Klarka Gejforda, partnera novozelandske premijerke.

Kratko bolovanje

Džasinda Ardern je na porodiljskom bolovanju bila tek šest nedjelja nakon čega je brigu o malenoj preuzeo otac djevojčice, kako bi ona mogla da se posveti premijerskim obavezama.

Rijetki primjeri

Novozelanska premijerka (38) tek je druga izabrana zvaničnica koja je rodila u mandatu, nakon pakistanske premijerke Benazir Buto 1990.

Najmlađa premijerka

Kada je izabrana za mjesto premijerke, bila je najmlađa šefica države na svijetu.

Nije dugo čekala

Svega devet mjeseci nakon izbora za premijerku, rodila je kćerku.

Foto: Profimedia

Propusnica za najmlađeg člana

Klark Gejford na Tviteru je objavio (lažnu) propusnicu za ulazak u UN i napisao:

– Volio bih da sam mogao da snimim zatečene poglede na licima japanskih zvaničnika juče u zgradi UN-a kada su stigli na sastanak dok smo bili usred posla oko mijenjanja pelene. Imaćemo sjajnu priču za njen 21. rođendan – napisao je.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO