Politika

ZVIZDIĆ POSJETIO GRADILIŠTE U SVILAJU "Uskoro značajniji radovi i na novom mostu u Gradiški"

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je da je most na rijeci Savi od Svilaja jedan od najvažnijih objekata na Koridoru “Pet ce” koji je za BiH značajan sa regionalnog i ekonomskog gledišta i koji će spojiti BiH sa Evropom, a Sarajevo sa Pločama.

ZVIZDIĆ POSJETIO GRADILIŠTE U SVILAJU "Uskoro značajniji radovi i na novom mostu u Gradiški"
Foto: Srna

Performanse mosta koji je dug 640 i širok 29 metara sa tri kolovozne trake govore o ozbiljnosti projekta i on predstavlja volju i namjeru razvijanja ekonomskih i dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom i jačanje širenja saobraćajne infrastrukture kao baze za unapređenje privrednog i ekonomskog života – rekao je Zvizdić nakon obilaska gradilišta ovog mosta.

Denis Zvidić Svilaj
Denis Zvidić Svilaj

On je rekao da se vrlo brzo očekuju i značajniji radovi na mostu kod Gradiške koji će predstavljati bitan infrastrukturni projekat važan za privredu, ekonomski razvoj, razmjenu i protok roba, kapitala i ljudi, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zvizdić je naglasio da je riječ o ukupnoj strategiji BiH, u smislu infrastrukturnog razvoja, te kreiranja razvoja graničnih prelaza koji će imati infrastrukturu usklađenu sa evropskim standardima, navodi se u saopštenju.