Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Zvizdić sa delegacijom iz Crne Gore: Zajednički raditi na uklanjanju carinskih barijera

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Denis Zvizdić

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Skupštine Crne Gore, a tokom susreta je naglašen značaj zajedničkog rada na uklanjanju carinskih barijera i boljem infrastrukturnom povezivanju putnim i željezničkim komunikacijama.

Tokom susreta Zvizdića sa delegacijom crnogorskog parlamenta, koju je predvodio predsjednik Skupštine Ivan Brajović, zajednički je konstatovano da su odnosi dvije zemlje, posebno nakon potpisivanja Ugovora o granici između BiH i Crne Gore, na najvišem nivou, što otvara mnogo prostora za proširenje i unapređenje saradnje u svim oblastima.

Razgovarano je i o regionalnoj političkoj situaciji, posebno o zajedničkoj potrebi da EU prepozna značaj proširenja na region, te vrednuje i nagradi pozitivne pomake koje zemlje regiona ostvare u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najviši zvaničnici parlamenata BiH i Crne Gore ocijenili su da evropska perspektiva zemalja regiona jeste najvažniji politički alat regionalnog povezivanja, te istakli da će dvije prijateljske i susjedne zemlje nastaviti da se međusobno podržavaju na putu ka članstvu u EU, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku su razmijenjene i informacije o političkoj i ekonomskoj situaciji u dvije zemlje.

Brajović i delegacija crnogorskog parlamenta učestvuje na zasjedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO