Sport

GVARDIOLA BACIO U VATRU I MOMKA "BOLJEG OD MESIJA" Sterling "đuskao" do het-trika, pukla PETARDA SITIJA!

Premijer liga je konačno počela, a u drugom danu prvog kola Mančester siti otpočeo je odbranu titule petardom protiv Vest Hema!

GVARDIOLA BACIO U VATRU I MOMKA "BOLJEG OD MESIJA" Sterling "đuskao" do het-trika, pukla PETARDA SITIJA!
FOTO: WILL OLIVER/EPA

Poigravali su se izabranici Pepa Gvardiole sa timom iz Londona, Rahim Sterling odigrao je meč vrijedan “Žoga Bonito” reklama na putu ka het-triku, dok je odbrana Sitija nastavila tamo gde je stala odlaskom Vansana Kompanija, što znači da je mreža Brazilca Edersona ostala netaknuta.

Pokušali smo da nađemo svetlu tačku za trenera Vest Hema Manuela Pelegrinija na ovom meču, ali ona nije postojala. Vest Hem je još jedno ljeto, i nemalu svotu novca, potrošio na dovođenje igrača poput mladog reprezentativca Španije Pabla Fornalsa i Francuza Sebastijana Alea, ali je zauzvrat dobio samo veliku nulu na semaforu Olimpijskog stadiona. Čileanac može da se raduje ostanku Deklana Rajsa u timu, ali će i njegovo strpljenje biti testirano ukoliko se nastupi ne poboljšaju. Sa druge strane, Mančester siti još uvijek može da uđe u svoje šampionsko odelo od prošle godine.

Gvardiola nije pravio drastične promene u sastavu koji je “izlaktao” Liverpul na putu ka tituli, tako da je publika na stadionu Vest Hema imala priliku da vidi samo jednog debitanta u redu Sitija, Rodrija. Na klupi je ostao novi desni bek ekipe Žoao Kanselo, što deluje kao da će biti normalna pojava ove sezone imajući u vidu da je Kajl Voker odradio utakmicu bez greške i sa asistencijom Žezusu za prvi gol u 25. minutu. Sa druge strane, teren je, barem na desetak minuta, video mladi Fil Foden, što potvrđuje Gvardioline izjave da će ovaj momčić, koga je čuveni Pep inače označio kao najtalentovanijeg sa kojim je ikada radio, dobiti veću ulogu ove sezone.

Ako je suditi po prva dva meča u kojima je postignuto čak deset golova, ovo će biti sezona za pamćenje u Premijer ligi.

Premijer liga, 1. kolo

Petak:

Liverpul Norič 4:1 (4:0)

(Henli 7 ag., Salah 19, Van Dajk 28, Origi 42 – Puki 64)

Subota:

Vest Hem – Mančester siti 0:5 (0:1)

(Gabrijel Žezus 25, Rahim Sterling 51, 75 i 91, Serhio Aguero 86)

Bornmut – Šefild junajted (16.00)

Barnli – Sautempton (16.00)

Kristal palas – Everton (16.00)

Votford – Brajton (16.00)

Totenhem – Aston vila (18.30)

Nedelja:

Lester – Vulverhemton (15.00)

Njukasl – Arsenal (15.00)

Mančester junajted – Čelsi (17.30)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu