Pucanj u državu!
Goran Obradović

Pucanj u državu!

Ubistvo policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini šokiralo je javnost i region i pokazalo da ni njihovi životi nisu zaštićeni.

Nju primitivs
Boris Knežević

Nju primitivs

Prije samo 30 ili 40 godina, kako reče jedan sociolog, ovdašnji ljudi njegovali su neki potpuno drugačiji sistem vrijednosti, način ponašanja i pojavljivanja u javnosti. Bez obzira na ekonomski i socijalni status.

Siniša Trkulja
Siniša Trkulja

"Šape" na šumama

Šume Republike Srpske su u gubitku 5,1 milion KM. Ova informacija bi u nekoj normalnoj uređenoj zemlji digla na noge izvršnu vlast i pravosuđe.

DUŠAN REPIJA NOVINAR EUROBLIC I PORTALA SRPSKAINFO
Dušan Repija

Kamčenje za stradanje

Sportskim radnicima, sportistima, ali i onima koji ga vole i prate na iz godine u godinu još na prelazu iz ljeta u jesen redovno bride obrazi od evropskih šamara uglavnom prosječnih ekipa jer do onih najkvalitetnijih ne mogu da stignu.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Počelo je

Danas je najteže policiji Republike Srpske. Umjesto da se svi brinu za javni red i mir, jedan dio njih će obezbjeđivati protestni skup u Banjaluci u kome se nalaze i njihove kolege. Koji traže veću platu. Da mogu da žive od svog rada.

Branko T. Nešković
Branko T. Nešković

BRIKS - novi poredak, alternativa ili pokušaj

Da se geopolitički prostor ne definiše samo interesima i diplomatskim igrama velikih sila već da se na kreiranje svjetskog pejzaža može uticati i jedinstvenijim stavovima srednjih i manjih sila, i aktivnijim učešćem država u razvoju, svjedoči sve prisutnija i sve uticajnija koalicija zemalja globalnog juga, čije su želje i ciljevi odavno u fusnotama geopolitike. 

Tijana Grujić
Tijana Grujić

Kakve koverte dobijate?

Poreski obveznici Republike Srpske su u protekle četiri godine posredstvom budžeta RS upumpali oko milijardu maraka u realni sektor. Samo je prošle godine u vidu podsticaja isplaćeno 23 miliona KM na ime povećanje plata.

Vladimir Đurić Đura
Vladimir Đurić Đura

Bosanska dolina piramida

Književnik i strip autor Darko Macan je u svom tekstu o kultnom stripu Marti Misterija napisao da je njegov tvorac Alfredo Kasteli vrlo blizu da jednu epizodu posveti bosanskoj dolini piramida.

Milkica Milojević
Milkica Milojević

Rat u četiri zida

Dok se na frontovima puca i ubija, dok otadžbina od običnih muškaraca i mladića pravi ratne heroje, žene spasavaju uplakanu djecu i očajne starce. Valja to skloniti od granata, nahraniti i ugrijati.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Psovači

Legenda kaže da su u Srpskoj i u BiH nekada postojali političari koji su znali da komuniciraju argumentima, na više jezika, da saslušaju sagovornike, da odgovore uljudno, čak i simpatično.

Siniša Trkulja
Siniša Trkulja

Majmuni i pušenje

“Nije meni sada to problem nego što mi nisi stavio sliku. Trebao si doći da slikaš, pa kada imaš vremena da dođeš, ti ili ta koleginica, da mi pop*** k***c. Ako ti je mrsko u kancelariji, možeš na terasi.”

Duhoviti turista
Boris Knežević

Duhoviti turista

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan, da ga parafraziramo, pojma nema kako je Kristijan Šmit došao u Banjaluku.

Patriotizam u foteljama
Snježana Karić

Patriotizam u foteljama

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proslavljen je širom Republike Srpske i Srbije, a političarima s obje strane Drine bila su puna usta patriotizma.

Gdje ste, vi sa lovom?
Željka Knežević

Gdje ste, vi sa lovom?

Svaki put, ali baš svaki, do suza me dovede kada pročitam da neko živi u nezamislivom siromaštvu, u nekakvom kućerku, bez normalnog obroka, djeca bez igračaka, voća…

Vladimir Đurić Đura
Vladimir Đurić Đura

Egzil u globalnom selu

Beogradski fotograf Vladimir Radojčić, koji živi i radi u Njujorku, prije dosta godina predstavio je beogradskoj publici svoj rad nazvan "Aliens", u slobodnom prevodu tuđinci ili izgnanici.

Prihvati notifikacije