Bunar želja
Nataša Telebak

Bunar želja

Ako u džepu jakne od prošle godine pronađete zalutalih pola marke, biće vam možda od veće koristi da ih bacite u bunar želja jer za taj novčić danas ne možete kupiti ni jednu kiflu.

nikola morača NOVINAR
Nikola Morača

Policijska brutalnost

Zaista je previše primjera policijske brutalnosti u BiH, odnosno Republici Srpskoj, da bi se ovaj problem posmatrao kao sporadičan slučaj.

Milkica Milojević
Milkica Milojević

Djeca, kockari

Djeca su naše najveće blago. Shvatili su to odavno svi relevantni faktori, koji gazduju Republikom Srpskom: i političari, i tajkuni, i kladioničari.

Nikola Morača
Nikola Morača

Govnjiva motka u pravosuđu

Pravosuđe BiH nalazi se na ozbiljnoj prekretnici, a put kojim sada krene odrediće sudbinu generacija koje su spletom čudnih okolnosti ostale na ovim prostorima.

Branko Tomić
Branko Tomić

Silovanje jezika

Da li ste i vi osjetili zemljotres? Kakav zemljotres?! Nije to nikakav zemljotres, to se Milorad Telebak okreće u grobu zbog onog što Srbi rade od svog jezika.

Siniša Trkulja
Siniša Trkulja

Ko nas to čuva?

Taman kad čovjek pomisli da je ovdje sve vidio, sve čuo i u sve se razočarao, da nema dalje, ovaj politički i bezbjednosni cirkus u protektoratu BiH donese nam nešto novo, još gore, razočaravajuće i ispod svakog dostojanstva.

Siniša Trkulja
Siniša Trkulja

Demontaža

Kako vrijeme prolazi pažnju mi sve više privlači nedavna posjeta Džejmsa O’Brajena, kojeg još zovu i “otac Dejtona”.

Slobodan Popadić
Slobodan Popadić

Brutalno loše

U Republici Srpskoj postoji inspekcija i postoji brutalna inspekcija. U Republici Srpskoj postoji tržišno (pa i spekulativno) formiranje cijena i postoji premijer koji misli da ih može ograničiti.

Evropa pred izborima
Branko T. Nešković

Evropa pred izborima

Evropa je pred izborima za Evropski parlament, jedinoj instituciji koju građani članica Evropske unije biraju direktno. Izbori se održavaju se od 6. do 9. juna 2024. godine i biće dobra prilika za povratak poljuljanog povjerenja u njene vrijednosti i mogućnosti.  

Milkica Milojević
Milkica Milojević

Šakom o sto

Da li Saša Tatić, direktor javne obrazovne ustanove koju pohađaju djeca s teškoćama u razvoju, zaista lupa šakom o sto, galami i samovoljno izbacuje učenike iz škole? Ili su roditelji sve to izmislili, jer imaju nerealna očekivanja, i od škole i od svoje "razmažene" djece?

nikola morača NOVINAR
Nikola Morača

Nasilje

Građani su sve češće svjedoci brutalnog nasilja u gradovima BiH, odnosno Republike Srpske.

Vladimir Đurić Đura
Vladimir Đurić Đura

Sokolane, prve teretane

Ideja Sokolskog pokreta kao spoja sporta i kulture, potekla je sredinom XIX vijeka u Češkoj. Od tada potiče kovanica fiskultura, spoj fizičke ljudske spremnosti i kulture kojoj pojedinac pripada.

Prihvati notifikacije