#Kolumne

Sramne presude
Goran Obradović

Sramne presude

Prilikom izbora novog rukovodstva u VSTS svi su očekivali da će promjene zahvatiti i cijelo pravosuđe i da će konačno stvari krenuti boljim putem.

Savjetnici
Mirjana Radanović

Savjetnici

Naši političari izgleda su odlučili da se ugledaju na izvornu demokratiju pa su po uzoru na antičku Spartu, formirali svoju Geruziju.

Jesmo li pretjerali?
Maja Radoja

Jesmo li pretjerali?

Trošak koji je na zdravstvo navalila epidemija korona virusa i koji konstantno raste, do kraja marta ove godine dostigao je 100 miliona KM.

(Ne)realnost
Sanja Krasić

(Ne)realnost

I kada počne da blijedi lažni sjaj manifestacija i predstava koje velike vođe priređuju svojoj publici vodeći se onom starom „hljeba i igara“ (hljeba, doduše, i ne mora), pokaže se jasna slika stvarnosti na kojoj ne ostane čak ni trag onog blještavila.

Hajka na Borac
Darko Basara

Hajka na Borac

Na sreću derbi susret između Veleža i Borca protekao je u fer igri, što ne može da se kaže za atmosferu koja je stvarana pred duel u Vrapčićima.

Meso
Maja Radoja

Meso

Stavovi domaćih proizvođača i prerađivača mesa, kad je riječ o načinu rješavanja problema prekomjernog uvoza iz Evropske unije, ni približno nisu usaglašeni. Štaviše.

Još jedna epidemija?
Nataša Telebak

Još jedna epidemija?

Više od godinu dana borimo se sa svjetskom pandemijom virusa korona, a u ovoj izuzetno teškoj situaciji postoji opravdan strah da nam se na vrat natovari još jedna epidemija. I to epidemija morbila, o kojoj niko odavno i ne razmišlja, jer smo bili ubijeđeni da je iskorijenjena.

Cirkus
Vesna Popović

Cirkus

Skupština grada Banjaluka odavno nije mjesto za razmjenu ideja, mišljenja ili za diskusiju. Nije ni prije bila, ali sada je još manje.

Narod
Snježana Karić

Narod

Zdravstveni radnici već duže od godinu dana daju svoj maksimum i nadljudske napore u borbi s virusom korona, zbog čega se često može čuti kako bi za taj svoj trud trebali da budu i adekvatno nagrađeni.

U zdrav mozak
Siniša Trkulja

U zdrav mozak

Godine prolaze, obećanja ostaju, smjene stranačke se nastavljaju, sve pod plaštom borbe protiv korupcije i čišćenja nesposobnih kadrova ili, kako ih to stranački prvaci umjetički zovu, "smjene direktora gubitaša".

Kviz
Neda Kozomara

Kviz

Dokazano, kod čovjeka na nesvjesnom nivou postoji takmičarski duh. Dok vidi drugog čovjeka ili čuje za njega, istog časa nastaje u njegovoj glavi upoređivanje.

Genocidaši
Milan Petković

Genocidaši

Nedavno je Bakir Izetbegović nazvao Srbe genocidašima, te na taj način najprimitivnije, ali i najoholije, pokušao stigmatizovati cijeli jedan narod.

Da šteta bude manja
Slobodan Stanić

Da šteta bude manja

Svi oni koji imaju i malo razuma i vole Republiku Srpsku osudili su najnovije u nizu zaduženja, i to u iznosu 700 miliona konvertibilnih maraka.

Dan grada, gosti i dadilje
Vesna Popović

Dan grada, gosti i dadilje

Najbolje se ponašamo dok su gosti tu i, naravno, obučeni smo u svoje najbolje odijelo. Ta rečenica najbolje opisuje obilježavanje Dana grada Banjaluka.

Cijena pravde
Nikola Morača

Cijena pravde

Sve češća hapšenja sudija u BiH ukazuju na prve znake pospremanja korumpiranog pravosuđa, ali i na hrabrost građana da se direktno uhvate u borbu s nakaradnim sistemom koji traje decenijama.

Žrtva nema naciju
Siniša Trkulja

Žrtva nema naciju

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je Jasenovac tokom obilježavanja 76. godišnjice proboja posljednjih zarobljenika iz ustaškog logora, a bolje da nije.

A vakcina nema!
Siniša Trkulja

A vakcina nema!

BiH je i definitivo postala svjetski prvak u proizvodnji stranih plaćenika, domaćih izdajnika i siromašnih građana, koji se polako ali sigurno pretvaraju u dužničke robove stranaca.