#Kolumne

Viber savez za propast košarke
Darko Dragičević

Viber savez za propast košarke

Umjesto spektakla, cirkus na kraju! U sezoni kad se činilo da se klupska košarka u BiH vraća na mapu regiona napravljena je lakrdija, a najveću krivicu za to snosi kancelarija saveza, kao i čelnici.

Hvala, Sven!
Slobodan Popadić

Hvala, Sven!

Nastup Svena Alkalaja na sjednici Savjeta bezbednosti UN jedna je od najboljih stvari koja se mogla desiti na putu političke i svake druge samostalnosti Republike Srpske. Naravno, ako politički vrh RS to bude znao iskoristiti.

Moćnici su moćniji
Goran Obradović

Moćnici su moćniji

Kada je prije par mjeseci krenulo da se odmotava klupko kriminala u Šumskom gazdinstvu “Borja”, mnogi građani Teslića su tvrdili da se iz te afere neće saznati nešto novo, jer su oni koji su umiješani u krađe šume zaštićeni.

Silovanje pravde
Milkica Milojević

Silovanje pravde

Jedan je delija seksulano iskoristio djevojku čije su intelektualne sposobnosti do te mjere umanjene da ona nije ni shvatala što joj se dešava, niti je bila u stanju da se odupre. Nasilnik je, naravno, znao sve to; pažljivo je izabrao žrtvu.

Kristijan Šmit
Darko Kuzmanović

Kristijan Šmit

Imenovanje novog visokog predstavnika odjeknulo je kao bomba u javnosti BiH. I dok će Valentin Incko ostati upamćen kao neko ko nije uradio ništa, a istovremeno za to inkasirao nekoliko miliona evra, od Kristijana Šmita svako za sebe i na svoj način očekuje mnogo.

Od spektakla do debakla
Siniša Trkulja

Od spektakla do debakla

U najavi smo gledali spektakl, a na kraju bi mogli da doživimo debakl. Ovako bi ukratko mogla da se opiše saga oko imenovanja novog visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita.

Marionete
Mirjana Radanović

Marionete

Najava da će odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka zamijeniti Kristijan Šmit odjeknula je kao bomba i opet je kod domaćih političara izazvala burne reakcije.

Šmitovanje
Snježana Karić

Šmitovanje

Imenovanje Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH tema je o kojoj već danima raspravlja javnost. Od toga da li je njegovo imenovanje legalno ili nije, ko ga podržava, a ko ga ne podržava, da li će nešto promijeniti u BiH, koliki će mu biti domet, na čijoj strani su Rusi, i brojne druge teme.

Na pos'o, odmah!
Nikola Morača

Na pos'o, odmah!

Na pos’o, odmah, grmilo je 24. maja ove godine u „deset i po“ pod platanima u do tada uspavanom Trebinju iz glasnica narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

Dajte nam rata i igara
Snježana Karić

Dajte nam rata i igara

Poplava lažnih vijesti na društvenim mrežama i portalima, podjela na izdajnike, soroševce i strane plaćenike, postala je matrica kojom su služe političari širom regiona u diskreditaciji svojih protivnika.

Borac iznad svih
Darko Basara

Borac iznad svih

Neviđena hajka vodila se protiv banjalučkog Borca od trenutka kada je došao u šansu da osvoji titulu šampiona BiH.

Izduvni ventil
Nataša Telebak

Izduvni ventil

Lažno ime i slika na društvenim mrežama, to je za mnoge građane, nažalost, postao jedini način da kažu šta stvarno misle o ovom sistemu, o političarima, svojim poslodavcima.

Mač sa dvije oštrice
Mirjana Radanović

Mač sa dvije oštrice

Pojedini mladi ljudi u određenim političkim ličnostima vide svoje uzore, i to najčešće u onom domenu da preko različitih stranačkih „kombinacija“ dođu do dobrih radnih mijesta i visokih pozicija na kojima se može dobro zaraditi.