Sport

Ambicije novog rukovodstva FK Naprijed: Rosić poručio da je cilj finansijska stabilizacija, fokus na omladinskoj školi (FOTO)

Vladimir Rosić, nekadašnji fudbaler i trener, danas uspješan menadžer jedne multinacionalne kompanije, novi je predsjednik Fudbalskog kluba Naprijed.

Ambicije novog rukovodstva FK Naprijed: Rosić poručio da je cilj finansijska stabilizacija, fokus na omladinskoj školi (FOTO)
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kao jedinom kandidatu za ovu funkciju delegati Sakupštine kluba su mu dali jednoglasnu podršku.

– Ovo je za mene velika čast, a ujedno i odgovornost i obaveza da se u ovim teškim vremenima prihvatim ovog izazova. FK Naprijed je jedini fudbalski klub sa desne strane Vrbasa prema kojem gravitira pet mjesnih zajednica Grada Banjaluka sa preko 50.000 stanovnika. Klub se nalazi u teškoj situaciji po mnogim pitanjima i sramota je što godinama nije bilo više razumijevanja i pomoći od strane nadležnih institucija sportskom klubu koji je istorija Banjaluke i koji u ovoj godini slavi jubilej – 70 godina postojanja. Motivisan sam za ovu funkciju i zajedno s novim rukovodstvom ću nastojati da unaprijedimo klub na svim nivoima. Naša vizija je da FK Naprijed bude pozitivan primjer u društvu i sredina u kojoj će stasavati uspješni sportisti i građani našeg grada. Vrijednosti za koje ćemo se zalagati je da je to klub svih nas u kome su jednakost i poštovanje izraženi prema svima, bez obzira na sve različitosti – rekao je on.

Dodaje kako će novo rukovodstvo kluba insistirati na transparentnom radu i poslovanju u skladu sa zakonskim propisima.

– U fokus ćemo staviti omladinsku školu kluba i dobrobit naše zajednice jer su djeca i mladi naraštaji naša budućnost. Nastojaću da se svi “Naprijedovci” okupe oko kluba i da kao jedna zdrava sredina i pozitivan primjer idemo stalno prema naprijed – istakao je Vladimir Rosić.

U Upravni odbor kluba su, pored Rosića, imenovani i uspješni privrednici Vedran Pušić (podpredsjednik kluba) i Slaviša Gajić (član UO), a u novi Nadzorni odbor kluba imenovani su: Željko Gajić, Mirza Bajrović i Dario Klincov.

Prije svih dešavanja Skupštinu je pozdravio počasni predsjednik kluba Tomo Marić, nekadašnji golman Naprijeda, danas čuveni novinar i pisac.

– Sedam decenija postojanja je veliki jubilej, a kroz naš Naprijed prodefilovale su generacije i generacije igrača, trenera, predsjednika, članova uprave, prijatelja… Iz Naprijeda je u ovom periodu gotovo pet kompletnih timova prešlo u Borac, neki od naših igrača postali su svjetski poznati, čak i reprezentativci. Neka Naprijed ide stalno naprijed, neka bude obilježje ne samo prekovrbaskog kraja već i ovog lijepog grada. Neka klub napravi još jedan veliki iskorak u svojoj istoriji – istakao je Marić.

Prijed imenovanja Rosića izvještaj o radu podnio je Čedo Ševarika i potom podnio ostavku, zajedno sa svojim Upravnim odborom.

Novo rukovodstvo kluba se zahvalilo na dosadašnjem radu prethodnom predsjedniku i članovima Upravnog odbora ne zaboravivši njihove zasluge i doprinos.

Na kraju vrijedi istaći da je rukovodstvo ovog velikog „malog“ kluba istaklo da su prvi ciljevi finansijska stabilizacija kluba i rekonstrukcija postojeće infrastrukture, te su pozvali sve zainteresovane pojedince i nadležne institucije da se uključe u pomoć oporavka kluba i da su vrata kluba svima otvorena.

A.E.

Prihvati notifikacije