Sport

"Pod ovim USLOVIMA I UCJENAMA Novak vjerovatno neće na Australijan open!" Srđan Đoković: Ni ja ne znam njegovu odluku o vakcini

Otac Novaka Đokovića poručio je kako će najbolji teniser svijeta pod sadašnjim uslovima teško biti učesnik Australijan opena.

"Pod ovim USLOVIMA I UCJENAMA Novak vjerovatno neće na Australijan open!" Srđan Đoković: Ni ja ne znam njegovu odluku o vakcini
FOTO: TSS

Prema posljednjim informacijama Nole neće moći u Melburn bez potvrde o vakcinaciji, što se ne dopada prvom reketu planete, a ni njegovoj porodici.

Srđan Đoković je takođe izneo svoj stav i toj temi:

– Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. Svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi – rekao je Srđan Đoković gostujući na TV Prva.

Dotakao se potom i same odluke Novaka koja će uslediti.

– Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želio svim srcem, jer je sportista, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucenama i uslovima, vjerovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami.

Udario je Srđan na prvog čoveka grend slema u Melburnu.

– Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete.

Dotakao se i karantina.

– Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru.