Fudbal

ARGENTINCI ISMIJAVAJU FRANCUZE "Prestanite već jednom da plačete"

Pola miliona ljudi potpisalo je  peticiju u kojoj se zahtijeva da "Francuzi prestanu da plaču" nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva.

ARGENTINCI ISMIJAVAJU FRANCUZE "Prestanite već jednom da plačete"
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Prošlo je tačno nedjelju dana od kako su Argentinci slavili, a upravo je u toj zemlji i pokrenuta peticija jer su “gaučosi” revoltirani zbog konstantnog žaljenja “trikolora”. Tako su Francuzi tražili da se finale poništi zbog grešaka glavnog sudije.

“Otkad smo pobijedili, Francuzi ne prestaju da plaču i žale se i ne prihvataju da je Argentina svjetski prvak”, rekao je Valentin Gomes, pokretač peticije “Francuska, prestani da plačeš” koja je na stranici Change.org prikupila 570.768 potpisa.

Francuzi se ponajviše žale na odluke poljskog sudije Simona Marčinjaka. Sporan je penal koji je dosudio nakon faula Usmana Dembelea, kao i činjenica da nije poništio drugi gol Lea Mesija zbog dvojice rezervnih igrača Argentine koji su u tom trenutku bila u terenu. Situacija je otišla toliko daleko da je Marčinjak po povratku u domovinu sazvao konferenciju za medije i odgovorio Francuzima.

On je na mobilnom telefonu pokazao fotografiju Kilijana Mbapea dok izvodi penal, a u tom trenutku je čak sedmorica njegovih saigrača u šesnaestercu.

Žalili su se Francuzi i na nesportsko slavlje Argentinaca, a predsjednik fudbalskog saveza te zemlje je pisao svom kolegi u Južnoj Americi i istakao da je “užasnut” viđenim.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije