Sport

ARHITEKTA (JOŠ JEDNOG) ZVEZDINOG USPJEHA ZA PAMĆENJE: "Ovo ne možete da platite i kupite!"

“Borili smo se za sebe, svoje porodice, navijače i Srbiju!”

ARHITEKTA (JOŠ JEDNOG) ZVEZDINOG USPJEHA ZA PAMĆENJE: "Ovo ne možete da platite i kupite!"
Foto A. Dimitrijević/RAS Srbija

Ovo je poslije noći za pamćenje, nezaboravne penal serije, eliminacije Kopenhagena i zakazanog duela sa Jang Bojsom u plej ofu za ulazak u Ligu šampiona izjavio arhitekta velikog uspeha Vladan Milojević.

Šta reći, ne znam odakle da počnem i gdJe bih završio. Znali smo da ništa novo nećemo videti od Kopenhagena od onoga što smo vidJeli u Beogradu. Mi smo bili od javnosti i navijača maltene već prežaljeni jer smo igrali protiv fenomenalne ekipe. Došli smo ovdJe da odigramo za nas, našu porodicu, navijače i Srbiju. Rekao sam igračima: “Nema veze koliko ćemo igrati, ali neko od nas mora da pobijedi” i rekao sam da ljudi planiraju, ali Bog odlučuje. Vjerujem u neke božanske sile. Čestitao bih igračima na odličnoj utakmici, ovakve utakmice se igraju za prolaz, ne za lepotu. S igračem manje protiv Kopenhagena je jako teško, ali vidite kako sve dođe. Kao i “panenka” mladog Vinda, vidite kako se sve obrne u životu – rekao je Milojević.

Nedvosmisleni heroj Zvezdin pobjede bio je golman Milan Borjan.

– Sve čestitke Milanu. Mi penale nismo vjžbali, oni su lutrija. Pored svih igrača, ako nekog moramo da izdvojimo, to je Borjan koji je još prošle godine pokazao da je kvalitet. Ovo su trenuci u kojima se uživa, ne možete da ih platite i kupite, ovo morate da doživite.

Zvezda je u Kopenhagenu imala podršku oko 2.000 navijača uprkos problemu sa kartama, a još više ih očekuje u Bernu.

– Igrači su dali poslednji atom snage i hvala navijačima koji su pokazali da bi, da smo mogli da imamo više karata, ispunili cijeli stadion. Očekujemo ih na Jang Bojsu. Srećan sam što smo pobijedili, ali i da nismo prošli rekao bih kapa dole mojim igračima koje jako volim i na koje sam jako ponosan. Pokušavamo da vratimo Crvenu zvezdu na staze davne slave, a lijepo je doći ovako u Dansku i predstavljati svoju zemlju. Jako sam ponosan što sam Srbin i što Zvezda predstavlja Srbiju u Evropi – rekao je Milojević.

Foto: Anders Kjaerbye/EPA

Crveno-beli su slavili u Danskoj poslije dramatične penal serije koju su obilježili brojni promašaji igrača oba tima.

– Obično ne biram igrače za penale. Nekada imate dosta igrača koji imaju problema s primicačem i ložama. Oni sami biraju, odbrani se, promaši… Sve je to igra – zaključio je Milojević.

Zvezda će se za mesto u Ligi šampiona boriti sa švajcarskim Jang Bojsom. U prvom meču gostuje u Bernu 21. avgusta, dok je revanš u Beogradu šest dana kasnije.