Sport

BiH GOSTUJE U KAZAHSTANU Petev: Zaboravili smo probleme, želimo pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra (15 časova) se sastaje sa Kazahstanom i potreban im je trijumf za nastavak kvalifikacija.

BiH GOSTUJE U KAZAHSTANU Petev: Zaboravili smo probleme, želimo pobjedu
FOTO: FS BIH

Selektor Ivajlo Petev i kapiten Edin Džeko su bili na konferenciji pred domaćim novinarima. Kazahstanske novinare je zanimalo da li je vještačka podloga prednost za domaći tim na šta je selektor BiH odgovorio:

– Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igra na terenu sa vještačkom travom. Mi smo juče odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni i idemo na pobjedu – poručio je Petev.

Selektor BiH je odgovorio i na pitanje o neizdavanju viza za reprezentativce

– Slučaj sa vizama je za nas prošlost. U potpunosti smo okrenuti pripremama za meč i igračima koji su ovdje. Bitno je da oni spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata – ponovio je bugarski stručnjak.

Petev je još dodao da uz uvažavanje rivala sve zavisi od njegovog tima.

– Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda – rekao je.

Edin Džeko je u dobroj formi i to može da raduje navijače Bosne I Hercegovine.

– U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put – istakao je kapiten BiH.

Selekcija BiH je inače desetkovana za ovaj duel. Pored povrijeđenih igrača, četiri fudbalera nisu dobila vizu za Kazahstan. Nakon duela protiv ove zemlje slijedi I duel protiv Ukrajine.

Prihvati notifikacije