Sport

BORAC OSLABLJEN U ŠIROKOM Jagodić: Biće iznenađenja, ali možemo da srušimo tradiciju

Fudbalski klub Borac želi da sruši negativnu tradiciju u Širokom Brijegu iako će na ovo gostovanje ići oslabljen bez Almedina Ziljkića i Dejana Bosančića.

BORAC OSLABLJEN U ŠIROKOM Jagodić: Biće iznenađenja, ali možemo da srušimo tradiciju
FOTO D.DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Ziljkić je lakše povrijeđen i ostaće u Banjaluci gdje će ga ljekarska služba nastojati osposobiti za duel protiv Sutjeske, dok je Bosančić polomio ruku i biće mjesec dana van stroja.

Uz to trener Vlado Jagodić najavljuje da će biti još promjena u igračkom kadru kao i u taktici za ovaj duel.

– Znamo za negativnu tradiciju u duelima protiv Širokog, ali ova generacija momaka može da je sruši, ako pristup i zalaganje budu na očekivanom nivou. Ako damo sve od sebe rezultat neće izostati. Široki je pokazao da je veoma kvalitetna ekipa, mlada poletna koju je kolega Branko Karačić odlično uklopio i stvorio hemiju unutar tima što se vidi na terenu – rekao je Jagodić.

Trener Borca ističe da ekipa ne smije da misli na evropski meč sa Sutjeskom i da će uprkos problemima u igračkom kadru ići na povoljan rezultat.

– Biće iznenađenja u sastavu. I da nije bilo ovih povreda planirao sam određene novitete kako u ekipi tako i u taktici. Imamo svoje poteškoće, ali imamo širinu u igračkom kadru i očekujem da momci koji dobiju šansu imaju pravi pristup. Ono što me raduje je što svi žele da igraju. Na posljednjem meču su kapiten Stojan Vranješ i Marko Jovanović igrali pod injekcijama. Sve to pokazuje želju, a uz to i pravi pristup možemo se nadati dobrom rezultatu. Nismo u Širokom slavili od 2011. godine, a nadam se da će toj tradiciji doći kraj – istakao je Jagodić.

Jedan od najiskusnijih igrača SašaKajkut ističe da je dobra atmosfera u ekipi i da ekipu očekuje možda najteže gostovanje u sezoni.

– Široki igra jako dobro na početku lige, odmah su do nas, a znamo da oni igraju odlično na domaćem terenu. Imamo određenih problema sa povredama, ali svi momci koji dobiju šansu treba da pokažu da su sa pravom dio ovog kluba. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na gostovanju i tako napraviti dobru uvertiru za evropski meč – rekao je Kajkut.