Sport

BORAC POVEO U FINALU 2:1 Humani košarkaši sav prihod od ulaznica DONIRAJU ZA POMOĆ Sari Vujinović

Košarkaši Borca poveli su 2:1 u finalnoj seriji prvenstva Republike Srpske. Oni su savladali Leotar 61:50 na svom parketu. Ovaj meč imao je i humanitarni karakter jer će sav prihod od ulaznica ići za pomoć Sari Vujinović, za kupovinu kombija.

BORAC POVEO U FINALU 2:1 Humani košarkaši sav prihod od ulaznica DONIRAJU ZA POMOĆ Sari Vujinović
FOTO KK BORAC

Banjalučani su odmah na startu stekli prednost jakom odbranom. Leotar nije služio šut posebno za tri poena, a Borac je dominirao u skoku pa je to koristio da stekne čak 21 poen viška.

Ipak, Trebinjci se nisu predavali. Pokušali su presingom, pa su uz dobru rolu Raičevića smanjili na deset poena 51:41. Borac je odbio taj napad i došao do trijumfa.

U pobjedničkom timu Peđa Lončar je imao 17, a Srđan Lončar poen manje. Kod gostiju jedini dvocifren je bio Marko Raičević sa 13 poena.

Četvrta utakmica igra se u srijedu u Trebinju. Ekipa koja prva dođe do tri pobjede izboriće titulu šampiona i plasman u Premijer ligu BIH.

Incident na kraju

Četiri minuta prije kraja došlo je do incidenta kad su navijači zasuli raznim predmetima klupu Leotara. Zaista bespotrebno posebno jer je domaći tim u tim momentima vodio a između dva kluba su korektni odnosi. Na kraju se, ipak, sve smirilo.

Prihvati notifikacije