Sport

BORCU KUP SRPSKE Banjalučanke opravdale ulogu favorita u finalu

Rukometašice Borca osvojile su Kup Republike Srpske nakon što su u finalu savladale Jedinstvo Brčko 30:17.

BORCU KUP SRPSKE Banjalučanke opravdale ulogu favorita u finalu
FOTO: ŽRK BORAC BANJA LUKA

Banjalučanke su osvojile peti trofej u ovoj takmičenju i opravdale su ulogu favorita.

Dajana Ignjatović sa šest golova bila je najefikasnija u Borcu, a kod Brčanki isti učinak je imala Ajla Alikadić, koja je sa 13 golova bila prvi strijelac finalnog turnira. Najbolji golman je Darjana Vukliš, dok je najbolji igrač Božana Ćutković (obje iz Borca). Njima su nagrade uručili Darko Savić, Bojan Ljubišić i Dragana Knežević.

Prelazni pehar kapitenu Božani Ćutković uručio je golman Borac m:tela Bojan Ljubišić, a pobjednički Nada Tešanović, predsjednik ŽRK Borac.

Srebrne medalje Jedinstvu dodijelio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, kao i novčani ček od 1.500 KM. On je novčani ček od 2.000 KM dodijelio pobjedničkom timu kojima je zlatne medalje predao Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

– Prije svega čestitam Borcu na osvojenom trofeju, ali čestitka i Jedinstvu na svemu što su pokazali u dvije utakmice. Ponosan sam na Kup Republike Srpske kojeg smo organizovali zajedno sa ŽRK Borac. Veliko hvala predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministrici Sonji Davidović kao i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću na velikoj pomoći u organizaciji Kupa Srpske. Hvala i Borcu, Nadi Tešanović i Darki Saviću i proglašavam turnir zatvorenim – naglasio je Marinko Umičević.