Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BRAZIL VRŠI PRITISAK NA FIFA PRED MEČ SA SRBIJOM “Hoćemo vaše VAR snimke, oštećeni smo protiv Švajcarske”

Sport
Autor:

FOTO: KHALED ELFIQI/EPA

Fubalski savez Brazila obratio se FIFA sa namjerom da dobije pojašenjenje spornih detalja u meču sa Švajcarskom (1:1), odigranom u nedjelju u okviru grupe E Svjetskog prvenstva, u kojoj je i reprezentacija Srbije.

Kako prenosi ESPN, Brazilci su zvanično zatražili od svjetske kuće fudbala da im pojasni kako je tačno funkcionisalo video-nadgledanje pomenute utakmice, u kojoj je petostruki prvak svijeta osvojio samo bod, a pritom je u dva navrata oštećen, kako to misle njegovi čelnici, prenosi Blic.

Prvi takav slučaj je izjednačujući pogodak Cubera, za koji Brazilci smatraju da je postignut nakon što je švajcarski strijelac nepropisno odgurnuo defanzivca Mirandu, a drugi je nedosuđeni penal u korist Brazila, u akciji u kojoj se istakao Gabrijel Žezus.

– Ova dva detalja pokazuju da su u pitanju jasne greške arbitra, zbog čega bi trebalo da su podložne analizi preko VAR (video asistent tehnologija). Nas zanima da li su od strane nadležnih tokom utakmice sa Švajcarskom ove dvije akcije uopšte bile pregledane u video-sobi, a od vas tražimo da nam date sve video i audio zapise arbitara, nastale u tim situacijama – navodi se u zahtjevu Fudbalskog saveza Brazila upućenom na adresu FIFA.

Podsjetimo, u grupi E vodi srpska reprezentacija sa tri boda, Brazil i Švajcarska imaju po jedan, a Kostarika nijedan. U petak, 22. juna, igraju Srbija – Švajcarska i Brazil – Kostarika, a u posljednjem kolu prve faze, 27. juna, Srbija će biti rival Brazila, a Švajcarci će odmjeriti snage sa Kostarikom. Dvije najbolje ekipe iz svake od mundijalskih grupa prolaze u nokaut fazu Svjetskog prvenstva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO