Sport

BRUKA U BiH Rukometaš licenciran tokom meča, klubovi najavljuju istupanje

Novi problemi u rukometu BiH. Krivaja je najavila žalbu na meč u Bugojnu dok Goražde prijeti istupanjem iz baraža a razlog je nastup Benjamina Čičkušića za Iskru.

BRUKA U BiH Rukometaš licenciran tokom meča, klubovi najavljuju istupanje
FOTO RK KRIVAJA
Dokaz

Pomenuti igrač je u igru ušao sredinom prvog dijela pošto je tada navodno dobio licencu za baraž. U Rukometnom klubu Krivaja navode da rukometaš nije bio prijavljen pred meč i odmah su najavili žalbu.

– Kroz sve biltene i propozicije komesar Srđan Jović je naglasio da igrači, koji su nakon 01.08. prijavljeni u Rukometni savez BiH nemaju pravo nastupa, a sinoć igrač Benjamin Čičkušić navodno licencu dobije u 19:15 sati i može da nastupi na utakmici, koja je već počela. Pitamo se, kao klub, da li ima više smisla igrati rukomet u našoj državi, jer očigledno naš Rukometni savez za interese pojedinaca radi kao “dragstor” 24 sata. Da li je i u jednoj državi osim u arapskim zemljama i zemljama Afrike, gdje se svi znamo propozicije ne poštuju, igrač licencira u petnaestoj minuti utakmice, da delegat nema licencu, nego da sa mobitela nekoga drugog gleda licence. Kada nam je kao šampionu Prve lige Federacije BiH uskraćeno pravo direktnog plasmana u Premijer ligi BiH prihvatili smo igranje famoznog doigravanje i mislili da će isto proći bez malverzacija i kriminala pojedinaca, ali smo se grdno prevarili, jer rukomet u Bosni i Hercegovini je dotakao dno. Sam početak je tri puta odgađan, pritisci koje su radili i još rade pojedinci su na sinoćnjoj utakmici pokazali da ne prezaju ni od čega, ne boje se zakona i da za njih propozicije apsolutno ne postoje- navode u Krivaji.

U Goraždu razmišljaju i o napuštanju baraža.

-MRK Goražde po svemu sudeći neće nastaviti doigravanje zbog nepravilnosti vezanih ne samo za nastup Benjamina Čičkušća što je vrhunac, vec i igrača RK Bosna Sarajevo njihovog načina registracije, jedino je RK Krivaja na vrijeme sve pošteno završila kao i nas klub koji je u doigravanju ušao sa istom ekipom koja je igrala u prvenstvu u momentu prekida- naveo je predsjednik Skupštine Zafir Kajević.

U Iskri su prema neslužbenim informacijama iskoristili činjenicu da je Benjamin Čičkušić registovan 4.avgusta pod rednim brojem 520 a da je poslije njega ragistrovano čak osam igrača sarajevske Bosne koji su igrali u prva dva kola. Delegat Boško Čađo nije imao u pravilima mogućnost da zabrani nastup jer u njemu piše da igrač koji je licenciran ima pravo nastupa. Ostaje naravno sporno da li se to može uraditi u toku meča tako da je pred organima Rukometnog saveza BiH mnogo posla.