Sport

"ČEKA NAS PAKAO" Trener Radnika očekuje težak početak sezone

Izuzetno težak raspored imaće fudbaleri Radnika na otvaranju nove premijerligaške sezone. Nakon gostovanja kod Slobode u Tuzli  dočekaće Željezničar, a onda ih očekuju još dva teška meča, protiv Zrinjskog i Širokog. Ovakav žrijeb, kaže trener Bijeljinaca Slavko Petrović, pakleno je težak za njegov tim.

"ČEKA NAS PAKAO" Trener Radnika očekuje težak početak sezone
Foto: D. Božić/ RAS Srbija

Nismo mogli imati teži početak, ovo je najteži žrijeb koji je mogao da nas zadesi. U prvom kolu svi žele da startuju pozitivno, mi igramo u gostima i biće veoma teško. Nakon toga dočekujemo Željezničar, idemo Zrinjskom pa čekamo Široki, to su tri ekipe koje se bore za sam vrh i biće pakleno teško. Međutim, ono što prođemo to smo prebrodili i tako moramo da gledamo na početak Premijer lige BiH. Protiv tih ekipa se mora  igrati i što brže odigramo te mečeve brže ćemo znati gdje smo – rekao je Petrović i dodao:

– Na početku niko neće biti u najboljoj formi, pitanje kakvo će stanje biti sa prijateljskim mečevima, pauza je velika i teško je prognozirati ali mislim da će za svaku ekipu biti teško da dođe do top forme – dodao je Petrović.