Sport

Ćiro Blažević o ponudi Jedinstva: Počastvovan sam što me žele na klupi, ali godine su prepreka

Bezbroj klubova, mnogo reprezentacija, velikih rezultata, uspona i padova, milion izrečenih bombastičnih izjava…

Ćiro Blažević o ponudi Jedinstva: Počastvovan sam što me žele na klupi, ali godine su prepreka
FOTO: PROFIMEDIA

Pa ako nekoga i dalje može iznenaditi činjenica da 83-godišnjeg trenera žele neki klubovi na klupi, onda on nikada nije čuo niti vidio Miroslava Ćiru Blaževića.

No, nakon informacije da bi legendarni osvajač bronze s reprezentacijom Hrvatske iz 1998. i bivši selektor BiH mogao sjesti na klupu bihaćkog Jedinstva, rođeni Travničanin s adresom u Zagrebu je potvrdio da je pregovarao s upravom ovog kluba.

Jedinstvo je napravilo pravo čudo u drugom dijelu sezone i na kraju ostvarilo ostanak u Prvoj ligi FBiH. Ne žele da im se ponovi sezona koja je iza njih, pa u ovom klubu već prave velike planove za narednu, a prva velika želja je Ćiro na klupi.

No, ukazao je Blažević na jedan, kako kaže, stanoviti problem.

Prije svega, počastvovan sam što me žele na klupi. No, imam jedan problem koji me sprečava u svemu, a to su ozbiljne godine koje mi ne dozvoljavaju tako nešto. Veliki je to poduhvat, ozbiljna igra, a meni su, sine, 83 pune. Zahvalan sam im što su me se sjetili i stavili ispred mene ponudu koju malo ko može odbiti. Ali… – rekao je Blažević za „Avaz“ uz dugi, znakoviti uzdah.

Jak dojam

Kazao je da su predstavnici Jedinstva ostavili na njega jak dojam i da spremaju pozitivan projekt u narednoj sezoni.

– Fino su pregovarali, pokazali brojne prednosti koje će sačekati trenera na klupi. Imaju šemu koja će sigurno razveseliti ljude u Bihaću – istakao je Ćiro, koji je u BiH bio i na klupi tuzlanske Slobode, dodavši kako će im u utorak saop[titi konačnu odluku, piše Avaz.