Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ćiro Blažević o ponudi Jedinstva: Počastvovan sam što me žele na klupi, ali godine su prepreka

Sport
Autor:

Foto: Profimedia

Bezbroj klubova, mnogo reprezentacija, velikih rezultata, uspona i padova, milion izrečenih bombastičnih izjava…

Pa ako nekoga i dalje može iznenaditi činjenica da 83-godišnjeg trenera žele neki klubovi na klupi, onda on nikada nije čuo niti vidio Miroslava Ćiru Blaževića.

No, nakon informacije da bi legendarni osvajač bronze s reprezentacijom Hrvatske iz 1998. i bivši selektor BiH mogao sjesti na klupu bihaćkog Jedinstva, rođeni Travničanin s adresom u Zagrebu je potvrdio da je pregovarao s upravom ovog kluba.

Jedinstvo je napravilo pravo čudo u drugom dijelu sezone i na kraju ostvarilo ostanak u Prvoj ligi FBiH. Ne žele da im se ponovi sezona koja je iza njih, pa u ovom klubu već prave velike planove za narednu, a prva velika želja je Ćiro na klupi.

No, ukazao je Blažević na jedan, kako kaže, stanoviti problem.

– Prije svega, počastvovan sam što me žele na klupi. No, imam jedan problem koji me sprečava u svemu, a to su ozbiljne godine koje mi ne dozvoljavaju tako nešto. Veliki je to poduhvat, ozbiljna igra, a meni su, sine, 83 pune. Zahvalan sam im što su me se sjetili i stavili ispred mene ponudu koju malo ko može odbiti. Ali… – rekao je Blažević za „Avaz“ uz dugi, znakoviti uzdah.

Jak dojam

Kazao je da su predstavnici Jedinstva ostavili na njega jak dojam i da spremaju pozitivan projekt u narednoj sezoni.

– Fino su pregovarali, pokazali brojne prednosti koje će sačekati trenera na klupi. Imaju šemu koja će sigurno razveseliti ljude u Bihaću – istakao je Ćiro, koji je u BiH bio i na klupi tuzlanske Slobode, dodavši kako će im u utorak saop[titi konačnu odluku, piše Avaz.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO