Sport

"Daću sve od sebe da opravdam očekivanja" Malić potpisao za Željezničar

Dvadesetogodišnji lijevi bek, Luka Malić, potpisao je dvoipogodišnji ugovor s FK Željezničar. Malić u redove Plavih dolazi iz banjalučkog Željezničara gdje će boraviti na pozajmici do ljeta 2021. godine.           

"Daću sve od sebe da opravdam očekivanja" Malić potpisao za Željezničar
FOTO: FK ZELJEZNIČAR/A. HERIĆ

Malić je rođen 7. maja 2000. godine u Banjoj Luci. Prošao je omladinske kategorije banjalučkog Željezničara, a potom još kao junior počeo igrati za seniore ovog prvoligaša. Ukupno je odigrao 69 utakmica, a u tekućoj sezoni igrao je na 11 susreta.

– Presretan sam što sam potpisao za najveći klub u državi, daću sve od sebe da opravdam očekivanja, kako ljudi u Klubu tako i navijača. Već sam trenirao s ekipom u Međugorju i utisci su fenomenalni. Atmosfera je odlična, ekipa me je super prihvatila i zahvalan sam im na tome. Dobro smo trenirali i sigurno da prvenstvo dočekujemo spremni s jasnim ciljem, a to je borba za osvajanje trofeja. Do ljeta sam u matičnom Željezničaru iz Banjaluke, cilj nam je da kao i svake godine budemo u prva tri mjesta, a ja sam tu da im pomognem u ostvarenju zamišljenog i siguran sam da ćemo u tome uspjeti – kazao je Malić koji će do ljeta igrati za Željezničar iz Banjaluke.