Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐOKOVIĆ ODLUČAN “Mogu i želim postati najbolji u istoriji”

Sport
Autor:

FOTO: PETER KLAUNZER/EPA

Novak Đoković je u pauzi priprema za Dejvis Kup dao intervju Hrvatskoj radio televiziji u kojem je najavio da želi osvajati još Grend slemova te objasnio otkud saradnja sa Goranom Ivaniševićem.

Srpski teniser će godinu završiti na drugom mjestu, a očekuje ga u finišu sezone nastup u Dejvis Kupu (11 časova sutra protiv Japana).

– Prije svega, angažovao sam ga jer dolazimo iz istog govornog područja. Naš mentalitet je sličan. On me dobro razumije. Poznajem ga još od svoje 13. godine. Naš prvi famozni susret bio je kad je on došao da se sprema za Vimbldon kod Nikija Pilića u akademiji u Njemačkoj. To mu je bio posljednji Vimbldon koji je završio trijumfalno. Ja sebe smatram dijelom tog uspjeha jer sam mu donio čokoladice između treninga – rekao je Đoković za HRT.

Upravo je servis nešto što je Novak želio da popravi u saranju sa Ivaniševićem

– Dosta sam se ugledao na njega. Poklopile su se kockice. Došao je na Vimbldon i nakon sedam dana sam ga osvojio, tako da je taj početak bio idealan. Prije svega smatram da smo nas dvojica prijatelji, pa tek onda saradnici. On je izuzetan čovjek, iskren i otvoren i, naravno, sjajan teniser. Zna kako je takmičiti se na najvišem nivou i pomoći će mi da budem još bolji – istakao je Đoković.

Đoković je naglasio i važnost Ivaniševićevog iskustva, kojim može da mu pomogne u daljem napretku u karijeri.

– Ima puno mjesta za napredak. Postoje dani kad ustanete na “lijevu” nogu. Zato je trenerska uloga vrlo bitna. On razumije kako ja neke stvari prolazim psihički i emotivno. On se onda može sa mnom sporazumjeti na poseban način i pomoći mi da prebrodim neke izazove. Za sada je saradnja izvrsna i nadam se da će se nastaviti – rekao je srpski teniser.

Nole je uporedio rad Ivaniševića i Borisa Bekera sa kojim je sarađivao tri godine.

– On je pozitivno lud kao i svi mi Balkanci. Sa njim se i bolje razumijem. Slažemo se. Volim Borisa i on je moj prijatelj. Obojica su na svoj način posebni. Teško ih je uporediti – priznao je Đoković pa zaključio da “uz Ivaniševića i božju pomoć može da postane najbolji svih vremena!”

(HRT)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO