Tenis

Dolgopolov "izaziva" ATP i WTA “Svi ponesite zastavu Ukrajine na mečeve ruskih tenisera u SAD”

Nekadašnji teniser Aleksandar Dolgopolov pozvao je svoje navijače na "pobunu", pošto je jedna gledateljka izbačena sa tribina u Sinsinatiju zato što je imala ukrajinsku zastavu.

Dolgopolov "izaziva" ATP i WTA “Svi ponesite zastavu Ukrajine na mečeve ruskih tenisera u SAD”
FOTO: LUKAS COCH /EPA

Kvalifikacioni meč Sinsinatija između ruskih teniserki Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove, obilježio je incident jedna gledateljka je izbačena sa tribina zbog ukrajinske zastave. Navodno, jedna igračica se žalila, poslije čega su reagovali organizatori.

Na kraju je navijačica morala da napusti teren, pošto su se čelnici pozvali na pravilo da nije dozvoljeno nositi zastave veće od 18×18 inča.

Pročitajte još

– Sve ljude koji su se divili mom tenisu i koji planiraju da posjete turnire u SAD, molim da ponesu zastavu Ukrajine na sve mečeve ruskih ili bjeloruskih igrača koje budu gledali. Izazivam ATP i WTA da ponovo urade nešto slično – napisao je Dolgopolov na Tviteru.

– Naša zemlja se davi u krvi i varvarskom nasilju, nijedan Rus neće maltretirati mirnog navijača koji nosi zastavu Ukrajine! Imajte malo poštovanja. Takođe, zastave neka budu veličine koja je propisana pravilima turnira, kako ne bi imali “bajkovite” razloge da vas izbace sa tribina.-, prenosi Spotal.

Podsjećamo, Dolgopolov se stavio raspolaganje ukrajinskoj vojsci kada je počeo rat.

Prihvati notifikacije