Sport

Džajić: Podržite Srbiju da odemo u drugi krug!

Najveće ime srpskog fudbala na kratka pitanja odgovarao je kratkim odgovorima – o reprezentaciji Srbije, favoritima, iznenađenjima, igračima koji će obilježiti šampionat.

Džajić: Podržite Srbiju da odemo u drugi krug!
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Legendarni Dragan Džajić je jedva dočekao Svjetsko prvenstvo. Uskoro, će kaže i u Rusiju da na licu mjesta osjeti sve čari najvećeg svjetskog sportskog događaja u 2018. godini.

Čekali ste s nestrpljenjem, kao i svi, start Srbije?

Normalno, riječ je o svjetskom događaju, zanima me, kao i sve nas, sve ću utakmice na šampionatu da gledam. Jedva sam čekao otvaranje – kaže Džajić za “Blic”.

Idete li u Rusiju?

– Nešto ću pogledati uživo, vidjeću još kakav mi je plan.

Dometi Srbije?

– Nadam se da ćemo proći u drugi krug.

Je l‘ bi to bio ogroman uspjeh?

– Ne bi bio ogroman, ali uspjeh svakako da.

Na koga tipujete od srpskih igrača?

– Imamo mnogo sjajnih igrača: Radonjić, Ljajić, Tadić, Sergej, oni bi trebalo da budu nosioci igre u narednom periodu. Naravno, uz mladost imamo i iskusne Kolarova i Ivanovića. Milenković? On je na velikom ispitu.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Selektor Krstajić?

– O njemu kao igraču mislim sve najbolje, kao trenera ga ne poznajem. Neka koristi svoje saradnike, što vidim da i radi. Pomoćnik Rastavac je dobar trener. Ima i Bjekovića, čija mu je pomoć i podrška potrebna i značajna. Žao mi je što Bunjevčević nije s njima pošto zna fudbal. Na kraju, naravno da će o svemu odlučivati sam Krstajić.

Rivali Srbije. Kostarika?

– Gledao sam ih protiv Belgije, djelovali su jadno, potpuno nemoćno, ali je i Belgija jaka. Taj meč i današnji protiv nas nisu isti, znam, biće daleko drugačije, ali Kostarika nije ekipa za veliki domet. Bez obzira na to, ta utakmica će nam biti najteža.

Švajcarska?

– Mješavina raznih državljanstava, nacionalnosti, pasoša, mentaliteta, temperamenta…

Brazil?

– Jaki su, hajde da vidimo naša prva dva duela.

Ko će osvojiti titulu?

– Kad bi sada sve reprezentacije analizirao, pitanje je ko bi bio favorit. Niko se ne izdvaja kao ozbiljan kandidat za titulu. Ima dosta dobrih ekipa. Brazilci su se podigli, a bili su mnogo slabi, neću da kažem da nisu imali pojma proteklih godina, ali su sada promijenili pristup igri. Iskočiće kvalitet, potrebna je sreća, kada je osvajanje šampionske krune u pitanju, s velikom nepoznanicom sam dočekao početak Mundijala.

Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija
Foto: A. Dimitrijević/RAS Srbija

Za koga navijate osim za Srbiju?

– Volio bih da Rusi nešto postignu, ali nažalost, fudbalski nisu jaki.

Ko će obilježiti šampionat?

– Lično, volio bih da to bude Mesi. Mada je već u godinama kada nije na zalasku, ali i kada se od njega očekuje pad nivoa igre na kojem je bio prije dvije-tri godine. Volim ga kao igrača. Zatim, Nejmar je mlad, zaliječio je povredu. Riječ je o strašnom individualcu. Nekad ima potcjenjivački stav prema protivnicima, to sam primjetio, ali individualno je jedan od najboljih koji je ikad igrao.

Ko će biti iznenađenje?

– Belgija ima dva-tri igrača na nivou Brazilaca. Imaju i veći raskorak između navale i odbrane, ali individualno mogu da pobijede svakog.

Poruka?

– Da navijamo za našu reprezentaciju, da ih podržimo na zajedničkom putu – plasman u osminu finala – završio je Džajić.