Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

EKSPERTIZA SUĐENJA Zvezda oštećena za penal i isključenje

Sport
Autor:

Foto: FK Crvena zvezda/RAS Srbija

Ekspert za suđenje Milan Radaković je na TV Arena sport komentarisao sporne situacije sa mečeva redovnog kola Super lige Srbije.

U centru pažnje svakako su bile utakmice u Kruševcu i Beogradu, gdje je bilo puno pritužbi na suđenje. Na utakmici u Kruševcu pravdu je dijelio Bojan Nikolić.

Radaković je objasnio sve sporne situacije.

Napredak – Crvena zvezda 0:1

Ispravna odluka glavnog sudije u 5. minutu kod poništenog gola Crvene zvezde. Miloš Degenek se u momentu upućivanja lopte nalazio u nedozvoljenoj situaciji.

U 10. minuti loša reakcija pomoćnog sudije. Bjeloš je udario Bena i zaradio je isključenje dok je sudija trebao da dosudi penal. Međutim, u tom trenutku glavni sudija je pratio loptu, a greška je na pomoćniku.

U 77. minuti penal na Benu je svirao Nikolić iako je bio jako slabo postavljen i nije vidio najbolje spornu situaciju.

U sudijskoj nadoknadi ispravno je zaustavljena kontra Napretka.

Prekršaj nad Vulićem u 96. minutu je postojao. Vezista Zvezde je prvi došao do lopte i ispravna je odluka sudije koji je prilikom izvođenja slobodnog udarca prvo opomenu igrača gostiju da se skloni, a on se vratio kod udarca.

Partizan – Voždovac 1:2

Sudija Momčilo Marković je pogriješio u 26. minutu. Nije bilo kontakta golmana Partizana Vladimira Stojkovića i napadača Voždovca.

Sudija je zatim propustio šansu da dosudi penal nakon prekršaja Pavlovića nad Stoisavljevićem, gdje je defanzivac Partizana udario laktom rivala.

Natho igrao rukom u finišu u šesnaestercu, ali prilikom pada bi bilo prestrogo dosuditi penal, jer je gotovo nemoguće skloniti se na vrijeme i u drugi položaj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO