Sport

Emotivno: CSKA se od Dude oprostio kratkim filmom, a Itudis sjajnim riječima (VIDEO)

Moskovski CSKA oprostio se od legendarnog košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo u Beogradu u 78. godini.

Emotivno: CSKA se od Dude oprostio kratkim filmom, a Itudis sjajnim riječima (VIDEO)
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Ivković je moskovski tim vodio od 2002. do 2005. godine.

– Otišao je jedan od najboljih trenera u istoriji svjetske košarke. On je bio prvi strani trener u istoriji CSKA. Duda je bio taj koji je uveo nove standarde u klub, modernu organizaciju koja je CSKA svrstala među najbolje klubove u Evropi. I po odlasku iz Moskve, Ivković je nastavio da prati crveno-plave, sa kojima je osvojio tri titule prvaka Rusije i Kup ove zemlje – napisali su iz CSKA na svom sajtu i uz to objavili kratak film u znak sjećanja na Ivkovića.

Aktuelni trener Moskovljana Dimitris Itudis kaže da je ovo veoma tužan momenat za njega.

– Teško je naći prave riječi. Duda je imao divnu suprugu Nenu i sinove Petra i Pavla, a ja sam se osjećao kao njegov sportski sin. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvog trenera i osobu i uvijek ću pamtiti savjete koje sam dobio od njega. Prijateljstvo sa njim je bilo neprocjenjivo, kao i podrška i povjerenje koje sam dobijao od Dude. Ovoga ljeta sam bio sa njegovim sinom Pavlom na Halkidikiju i planirali smo da se okupimo u Beogradu ili Moskvi… Moje iskreno saučešće porodici Ivković i svima koji su poznavali Dudu – rekao je Itudis, a prenosi Blicsport.

Prihvati notifikacije