Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“GADITE MI SE” Sramotan potez splitske gradske vlasti razljutio Rađu

Sport
Autor:

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Po nalogu splitskih gradskih vlasti u petak ujutru su komunalni redari prekrečili mural posvećen slavnoj generaciji Jugoplastike.

Nema tačne informacije zašto je prebrisan mural, koji je podsjećao sve Splićane na slavne košarkaške dane.

Dino Rađa je bio član čuvene generacije koja je osvojila tri evropske titule i povodom ovakve odluke vlasti u Splitu nije bio mnogo rječit.

Legendarni hrvatski košarkaš oglasio se putem Fejsbuka o ovoj situaciji.

SramotaGadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u zivotu niste nista napravili. Najveci uspjeh van je predizanje…

Gepostet von Dino Rađa official am Freitag, 25. Oktober 2019

“Sramota! Gadite mi se, jadnici neostvareni, koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je podizanje članske karte neke stranke. Jedino što znate to je prodavanje crvene i crne magle, da prikrijete svoja sr**a. Ne smeta vam što Dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadaju, ne smeta vam ‘metro’ što vozi jednog i po čovjeka dnevno, ne smeta vam što treba sat vremena za prolaz kroz luku, ne smeta vam što 20 godina ne možete da spojite Trogir i Omiš, ne smeta vam nedovršena Arena već desetak godina, ne smeta vam Marjan koji ste nemarom devastirali… Ali smeta vam najveći sportski uspjeh u istoriji grada”, napisao je Rađa.

“Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih nekoliko hiljada istinskih ljubitelja koji će doći u nedjelju u dvoranu da pozdrave ekipu. Bljak”, dodao je on, a preneo B92.net.

Jugoplastika je tri godine zaredom osvajala titulu šampiona Evrope (1988/1989, 1989/1990, 1990/1991), a Rađa je bio član tima u dva od tri pohoda na vrh Starog kontinenta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO