Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GLAVNA PROJVERA PRED EVROPSKO PRVENSTVO Košarkašice Srbije na turniru u Renu sa Francuskom, Turskom i Rusijom

Sport
Autor:

Foto: Martin Divisek/EPA

Ženska košarkaška reprezentacija u četvrtak putuje u Ren gdje učestvovati na kontrolnom turniru pred početak Evropskog prvenstva sa selekcijama Francuske, Rusije i Turske.

Ana Dabović je rekla da će ovaj turnir pokazati gdje je srpski tim u odnosu na najjače reprezentacije starog kontinenta.

– Turnir u Francuskoj treba da nam pokaže gdje smo, koliko smo do sada radile i koliko još i na čemu treba da radimo i mislim da će biti najbolja priprema za Evropsko prvenstvo do sada. Radimo da bi bile najspremnije kada šampionat počne – rekla je Dabović.

Selekcija Srbije odradila je tronedjeljne pripreme na Zlatiboru, a u prethodnih desetak dana trenirala je u Beogradu, gdje je i odigrala dvije pripremne utakmice sa Slovačkom.

Srbija će grupnu fazu takmičenja na Evropskom šampionatu odigrati u Zrenjaninu, a za protivnike u grupi će imati Bjelorusiju, Rusiju i Belgiju.

– U Renu ćemo igrati protiv Francuskinja koje će biti glavne favoritkinje na prvenstvu. Takođe, trudićemo se da što bolje upoznamo Ruskinje koje će nam biti rivalke u grupi u Zrenjaninu. Na prvenstvu 2015. godine nam nisu “ležale”, pa se nadam da ćemo pronaći način da igramo bolje protiv njih. Sumnjam da će sve karte biti otvorene, ali će u svakom slučaju biti dobra prilika da provjerimo kako možemo da se nosimo sa njima – zaključila je Ana Dabović.

Nevena Jovanović istakla je da će turnir u Renu biti prilika za dodatno uigravanje tima.

Foto: Tibor Illyes/EPA

– Očekujem da popravimo igru, da budemo bolje nego na dvije utakmice koje smo odigrale protiv Slovačke i da obratimo pažnju na sve stvari na kojima trenutno radimo. Takođe želimo i da se što bolje uigramo. Igraćemo protiv tri jaka tima. To će biti prave provjere za nas da vidimo šta sve treba da popravimo u naredne dvije nedjelje kako bi što spremnije dočekale prvenstvo”, rekla je Jovanović.

Spisak reprezentativki pred put u Francusku skraćen je za tri imena, a pa u timu na Evropskom prvenstvu neće biti Ivane Race, Jovane Popović i Sare Krnjić.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

(Tanjug)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO