Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HRVAT OBJAŠNJAVAO AMERIKANCIMA “Ja sam Bojan, on je Bogdan. Zbunjujuće, ali različito”

Sport
Autor:

Foto: Tanjug/AP

U razmaku od samo sedam dana Indijana i Sakramento odigrali su mečeve na obje američke obale, a pobjedu su zabilježili domaćini. Prošlog vikenda Kingsi su na svom terenu dobili sa pola koša razlike (111:110), a ovog za nama Pejsersi su im se revanširali (107:97).

Amerikancima su dueli ovih ekipa potpuni hit zbog nastupa Bogdanovića – našeg Bogdana u Sakramentu, odnosno Bojana, hrvatskog reprezentativca, u Indijani.

I ovaj put su bivši igrači Fenerbahčea ponovo uveli Amere u veliki problem zbog toga što osim prezimena imaju i jako slična imena, barem iz perspektive ljudi sa govornog područja SAD.

FOX sports je pred meč u noći subote na nedjelju pustio prilog u kojem je Bojan Bogdanović pokušao da objasni Amerikancma u čemu je razlika i kako bi trebalo da izgovaraju ime Bogdana Bogdanovića.

– Ja sam Bojan, a on je Bogdan. Znam da je pomalo zbunjujuće, ali je i dalje različito za nas – rekao je Bojan.

Novinar je potom objasnio kako navijači Sakramenta izgovaraju ime Bogdana Bogdanovića i nasmijao njegovog prezimenjaka.

– Ne, to nije način na koji mi izgovaramo njegovo ime. Kažemo Bogdan, ne Bougden – uz osmijeh je rekao hrvatski reprezentativac.

Bojan je Amerikancima održao drugi čas iz pravilnog izgovora, pošto je poslije meča u Sakramentu istu stvar uradio i naš Bogdan na molbu komentatora.

– Ne znam, čovječe. Vjerovatno vam je teško da prenosite utakmicu – rekao je kroz smijeh Bogdanović i propisno je nasmijao spikere.

Bogdan je uporedio sebe i Bojana.

– On je odličan igrač… Oba Bogdanovića su odlični igrači (smijeh). Mi smo različiti tipovi košarkaša. On je bolji poenter, a ja bolje razigravam saigrače – istakao je reprezentativac Srbije, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO