Sport

IGOKEA SPREMNA ZA KLUŽ "Nije bitno koga nema, bićemo najbolji što možemo"

Pred Igokeom je utakmica sezone, meč protiv Kluža odnosno prvi od dva koraka ka plasmanu u grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

IGOKEA SPREMNA ZA KLUŽ "Nije bitno koga nema, bićemo najbolji što možemo"
FOTO: NENAD VURUNA

Kluž je jedan od najkvalitetnijih timova koji igraju ove kvalifikacije, sa klupe predvođen od Duška Vujoševića, takođe jednog od najiskusnijih trenera koji učestvuju na kvalifikacionim turnirma za ovo takmičenje. Bez obzira na to u Igokei je cilj jasan, a to je plasman u finale turnira u Bugarskoj, odnosno nakon toga i u FIBA Ligu šampiona.

Marko Jošilo košarkaš Igokee kaže da su se svi igrači uželjeli košarke i da jedva čekaju da meč počne.

– Mi trenutno razmišljamo samo o prvoj utakmici, želimo da idemo korak po korak. Naše ambicije su jasne – da tu prvu utakmicu pobijedimo. Mislim da smo spremni, atmosfera je najnormalnija i ovaj duel dočekujemo u miru.  Profesionalno shvatamo obaveze, znamo šta je ispred nas i skoncentrisani smo da u tom meču dođemo do trijumfa iako smo savršeno svjesni da neće biti nimalo lako – rekao je Jošilo.

Ekipa Kluža takođe se nalazi u Bugarskoj, a košarkaš Igokee kaže da se radi o izuzetno kvalitetnom timu.

– Oni su stigli prije dva dana, treniraju i imaju ambicije koje su identične našim.  Iskusni su igrači, imaju sedam osam košarkaša na koje se oslanjaju u rotaciji, nekoliko Amerikanaca i Stipanovića koji je reprezentativac na poziciji centra. To je ekipa koja zna da igra košarku, ozbiljan protivnik protiv kojeg mora da se igra i pametno i snažno i da se odgovori na sve zahtjeve koje ta utakmica stavi pred nas. Mi to znamo, maksimalno skoncetrisano ćemo ući u utakmicu i znamo da se ona ne može dobiti za deset ili dvadeset minuta već da se svaki sekund mora igrati maksimalno ukoliko želimo da dođemo do trijumfa – jasan je Jošilo.  

Entoni Klemons definitivno neće biti u sastavu Igokee, a za meč protiv Kluža koji se igra večeras neizvjestan je Dalibor Ilić.

– Kad izađemo bićemo najspremniji što možemo biti, bez obzira ko će biti na parketu. Nećemo gledati koga nema, ko je koliko trenirao. Sada je samo bitno da svi momci koji su vrijedno radili daju svoj maskimum i to je jedino što nas zanima, ima vremena kada ćemo razmišljati o drugim stvarima. Moramo se skupiti, zbiti redove i samo na taj način možemo do trijumfa – istakao je košarkaš Igokee.  

U prvom meču sutra se sastaju Friburg i Olimpik, a pobednik tog duela boriće se za boljim iz susreta Igokea – Kluž za plasman u FIBA Ligu šampiona.