Sport

IZ UGLA OLIMPIJCA ŽELJKA PANIĆA "Odluka MOK je u intersu sporta"

Olimpijske igre u Tokiju koje su odgođene zbog virusa korona održaće se od 23. jula do 8. avgusta. Bivši plivač Željko Panić, sada sportski direktor Borca, učestvovao je na dvije olimpijade i smatra da je ovo dobra odluka zbog specifičnosti treninga sportista.

IZ UGLA OLIMPIJCA ŽELJKA PANIĆA "Odluka MOK je u intersu sporta"
FOTO: BOJAN BOŽIĆ/RAS

Sportisti ne treniraju, rade po kućama i parkovima, to ne može da zamijeni ono što bi trebalo da rade po specifičnim programima.  Bili smo pred kraj rokova za ispunjenje normi i nažalost moramo se prilagoditi tome. Sportisti će imati vremena  da se pripreme, sigurno jer će imati dovoljno vremena.  Ono što će biti problem jesu pripreme starijih sportista kojima otkucava bilolški sat. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, odluka MOK je u interesu sporta – rekao je Panić.

Dok su većini sportista planovi poremećeni, neki sportisti u BiH su dobili dodatno vrijeme za ispunjavanje normi.

– Rokovi će vjerovatno biti produženi, ove godine je rok bio prvi juni, tako da će slično biti vjerovatno i naredne godione. Mi imamo Adija Mešetovićća koji je imao problema sa leđima, nismo uspjeli da ispunimo plan iako je jako dobro počela sezona. Mi ćemo kada se ovo smiri nastaviti sa pripremam i imamo godinu dana da pokušamo da se približimo ili isplivamo normu – rekao je Panić.

MOK je saopštio da će svi sportisti, koji su ispunili normu, biti učesnici Olimpijskih igara naredne godine.