Sport

"KANTOM SAM MU RAZBIO ŠOFERŠAJBNU" Lalatović rekao da Šuster nije smio da mu vrijeđa majku

Nenad Lalatović, trener fudbalera Vojvodine, ispričao je zanimljivu anegdotu iz igračkih dana gostujući u emisiji Amidži šou.

"KANTOM SAM MU RAZBIO ŠOFERŠAJBNU" Lalatović rekao da Šuster nije smio da mu vrijeđa majku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naime, bivši defanzivac je nakon sjajnih igara u Crvenoj zvezdi, 2003. potpisao ugovor sa Šahtjorom iz Donjecka.

Ta epizoda u Ukrajini se neslavno završila zbog ozbiljnog sukoba sa čuvenim trenerom Berndom Šusterom, prenosi Blicsport.

Igrali smo utakmicu koju smo dobili sa 1:0, ja sam postigao pogodak i ušli smo u četvrtfinale Kupa. Trebalo je da primimo premiju za taj meč. Sutradan kad smo došli na trening, tadašnji trener Šuster je rekao da oni koji su igrali treba samo da istrče “futing”. Ja sam na tom meču dobio i udarac i imao sam nekoliko kopči… Elem, Šuster baš i nije bio ljubimac Srba i kaznio me je sa 2.000 dolara koliko je bila premija. Ja sam rekao da nije bitno, istrčao sam i krenuo u svlačionicu.

Otkrio je Lalatović šta se potom dešavalo.

– U jednom trenutku me zovu da se vratim i odradim taj kondicioni trening zato što je Šuster tako rekao. On kaže trening, ja kažem ne, on trening, ja ne i pokazujem da me boli noga. On će meni: „Kakav ste vi to Srbi narod, tebe boli 2.000 dolara”. Ja mu kažem: “Mi Srbi smo veliki narod, meni 2.000 dolara ne znači ništa jer imam duplo veći ugovor od tebe.” Naravno, foliram ga.

Foto: Arturo Wong/EPA
Foto: Arturo Wong/EPA

Bivši defanzivac ističe da je nakon toga čuveni trener prešao granicu.

– On se toliko iznervirao da mi je na španskom uvredio majku. A ja majku nemam od 14. godine. Serjoži, čoveku koji je prevodio, rekao sam da mu kaže da ja nemam majku i da ne može da je vrijeđa. On je opet rekao „trening” i kako je on to rekao ja sam ga odgurnuo ili udario. Ne mogu tačno da se sjetim. Sada to nikada ne bih uradio – dodao Lalatović.

Postao je svjestan da je tim gestom zatvorio sebi vrata u klubu.

– U tom trenutku sam znao da je to kraj, on me je suspendovao. Otišao sam na parking, on je vozio BMW 7, kažem opet da to nije pohvalno, ali uzeo sam kantu i razbio mu šoferšajbnu. To što je on rekao za moju majku, koja je meni bila sve u životu, je bilo tako primitivno. Ali opet ponavljam da to sada nikada ne bih uradio. Udario sam još dva, tri puta u vrata.

Usledila je suspenzija i ozbiljan razgovor sa gazdom kluba.

– On me, naravno, suspenduje. Dolazi gazda Rinat Ahmetov, koji je jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu. Ulazim u njegovu kancelariju, on ljut kao ris. Pita me šta sam uradio, ja mu kažem da sam uradio šta je trebalo da uradim. Mister mi je uvredio majku. A on pošto je toliko moćan, niko nije smeo da mu kaže pravi problem. On pozove Serjožu koji je drhtao kad je ušao. Ja taj strah u životu nisam vidio. Serjoža je to potvrdio, a meni je Rinat rekao: „Ja moram da te suspendujem, ali dokle god si ovdje od mene ćeš dobijati sve nagrade i novac. Neka si to uradio, zbog tebe ću ga prvom prilikom otjerati” – ispričao je Lalatović.