Sport

KAZNA ZA MURA Iz FMP-a zahtijevaju da ABA liga sankcioniše košarkaša Partizana

Košarkaški klub FMP obavijestio je javnost da je tražio pokretanje disciplinskog postupka protiv košarkaša Partizana, Dalasa Mura.

KAZNA ZA MURA Iz FMP-a zahtijevaju da ABA liga sankcioniše košarkaša Partizana
FOTO: DRAGANA STJEPANOVIĆ/KK PARTIZAN/ABA LIGA

Dalas Mur, košarkaš Partizana, rekao je pred meč protiv FMPa da je to klub koji zovu “Mala Crvena zvezda”.

Zbog toga se oglasio i FMP u saopštenju koje prenosimo u cjelosti i bez redakcijskih izmjena.

– KK FMP obavještava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtijevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimjerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali „Aleksnadar Nikolić“.

Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsjećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i „mali“ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimjerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da vjerujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Primjerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vrijeme bi se spriječilo namjerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Sjeverna Florida“.

Utakmica se igra u subotu od 19.00 u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Prihvati notifikacije